11-11-14

Wat neem ik mee? Couscous salade met spinazie (vega)

De laatste tijd wil ik wat meer geld besparen op eten dat ik in de universiteit uitgeef. Vaak kies je toch voor een ongezonde hap, omdat deze goedkoper is dan een gezonde maaltijd. Vandaag laat ik jullie zien wat ik mee naar school neem. Deze salade is natuurlijk ook perfect om mee naar je werk te nemen, en het kost je maar 15 minuten om het te bereiden!

De dagelijkse hap van vandaag is couscous salade met spinazie.

Voor 2 personen:

Een bodem couscous in een middelgrote pan
¼ bouillon blokje
1 geroosterde paprika
½ komkommer
½ bakje kerstomaatjes
¼ potje olijven
handje zonnebloempitten
handje spinazie
feta blokjes
eetlepel pesto
Peper en zout naar smaak

Zet eerste de waterkoker aan. Doe ondertussen een bodem couscous in een middelgrote pan en verkruimel daar het ¼ bouillon blokje overheen. Als het water gekookt heeft, giet er dan zo veel water op, dat de couscous net onder staat. Doe een deksel op de pan om de hitte niet te laten ontsnappen (een bord werkt net zo goed).

Terwijl de couscous lekker staat te weken, kunnen we beginnen aan de vulling. Snijd de geroosterde paprika, komkommer en de kerstomaatjes in stukjes en doe deze bij de couscous. Het maakt niet uit of deze al helemaal gaar is of niet (doe wel steeds weer de deksel erop).

Roer nu alles een keer goed door om de couscous lekker luchtig te krijgen. Ik vind een eetlepel pesto een heerlijke smaakmaker, en die doe ik op dit punt erbij zodat deze nog goed doorgeroerd kan worden.

Voeg de olijven, feta en zonnebloempitten toe en roer dit er door. 

Zorg dat de spinazie goed gewassen is en voeg hiervan een handje toe. Het doorroeren lijkt misschien een beetje onhandig wegens de grote bladeren, zorg daarom dat de rest wel al goed met elkaar vermengd is.

En dat was het al! Deze salade kan je prima een dag afgedekt in de koelkast bewaren, dus een avond ervoor maken is helemaal geen probleem.

Eet smakelijk

Kelvin en Laura


17 opmerkingen:

  1. Hoewel het er erg lekker uitziet zou ik het niet zo snel eten. Ik hou niet zo van spinazie...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De spinazie zou je eventueel kunnen vervangen door rucola of een andere slasoort. Of zelfs helemaal weglaten natuurlijk ;-)

      Verwijderen
  2. Dit ziet lekker uit.. Dit ga een keer proberen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit, lijkt me een heerlijke combinatie! X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt lekker! Leuk om zoiets mee te nemen. Misschien moet ik ook maar eens een soort salade meenemen als lunch voor op school. Of een wrap. Ook niet verkeerd. Thanks voor dit recept!

    xx Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een lekker gerecht. En makkelijk te maken lijkt me, fijne inspiratie:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er goed uit! Ik denk dat ik de spinazie zou vervangen omdat ik daar niet zo gek op ben, maar het idee van een couscous salade spreekt me erg aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er heel lekker en gezond uit! En extra lekker door de feta! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er erg lekker uit! Ik ben dol op couscous.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er heerlijk uit zeg! Ga ik een keertje maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lekker op de gezonde tour! Ik moet bekennen dat ik nog nooit couscous heb gegeten! :P haha. Liefs, Roxanne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo'n bakje zou ik ook wel in de koelkast willen hebben staan voor deze middag, ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen