05-12-2014

Aardappel gratin en kipfilet met bacon

Heey iedereen, vandaag hebben we een leuk receptje voor 2 personen. Redelijk makkelijk om te maken en toch erg lekker. We maken vandaag aardappelgratin, kipfilet met bacon en spinazie!


Laten we bij het begin beginnen, het boodschappenlijstje:

1 Zakje voorgekookte aardappelschijfjes (450 gram)
Kookroom (ongeveer 100 ml)
1 Zakje strooikaas (100 gram)
1 Teentje knoflook
1 Handje verse bieslook
2 Kipfilets
1 Pakje bacon strips
Spinazie (as much as you like)
Peper en zout

Voor de aardappelgratin verwarm je allereerst je oven voor op 200 graden. Meng in een mengkom de room, bieslook en knoflook (fijngehakt of door de knoflookpers) met de kaas (zorg dat je nog een klein beetje overhoudt). Als het mengsel erg dik is kan je er een beetje water bij doen. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Doe de aardappels in een ovenschaaltje en meng het roommengsel erdoorheen en strooi de overige kaas eroverheen. De gratin moet ongeveer een halfuur in de oven.

De kipfilet is heel simpel, kruid de kip met peper en een klein beetje zout en wikkel de bacon strips eromheen. Een trucje om de kip sneller te laten garen is om de filets tussen bakpapier te leggen en wat dunner te slaan met een pan of deegroller. De kip bak je in de pan, boter of olie heb je eigenlijk niet nodig omdat de bacon al vet genoeg is. Let wel op dat je de bacon niet laat aanbranden. De kip eerst aan beide kanten aanbakken zodat de bacon knapperig wordt, daarna om blijven draaien per minuut.
Als de kip gaar is haal je deze uit de pan, het vuur laat je wel aanstaan. Dit omdat je de spinazie in dezelfde pan bakt, het zou zonde zijn om de lekkere smaak van de bacon en kip weg te spoelen. Laat de spinazie alleen even slinken en dan ben je eigenlijk al weer vrij snel klaar.

Erg lekker voor de vrijdagavond. Lekker wijntje erbij en ik zeg genieten!!

Kelvin en Laura

7 opmerkingen:

  1. Dit klinkt erg lekker. Ik heb nog nooit aardappelgratin gemaakt. Ik eet eigenlijk ook zelden aardappels. Maar m'n moeder maakte het vroeger regelmatig en nu heb ik er wel weer erg veel zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker en niet teveel werk. Smakelijk hapje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit. Vooral aardappelgratin vind ik heel erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke blog! Klinkt lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura