14-12-2014

EQY: Frisse salade met rösti's en tartaar

Vandaag weer een Easy, Quick and Yummy voor jullie. We wilden vandaag een beetje op de centjes letten, dus dit is ook nog eens lekker budget! Benieuwd hoe we dit bereid hebben? Lees snel verder.




Boodschappenlijstje voor 2 personen:

1 zakje gemengde salade
1 appel
½ brie
50 gram hazelnoten
dressing
1 zak diepvries rösti's
2 tartaartjes

Doe de gemengde salade in een grote kom. Schil een appel (hoeft niet per se als je schil lekker vindt) en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de halve brie in kleine stukjes en doe deze in de grote kom. Schenk alvast wat dressing over de salade, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de appel niet bruin wordt.
Verwarm een pan en rooster hier de hazelnoten in. Je moet wel goed opletten dat ze niet verbranden! Voeg deze na het roosteren toe bij de salade.

De rösti's hebben we redelijk wat tijd nodig om gebakken te worden, omdat ze natuurlijk bevroren zijn. Een tip is de rösti's eerst in de koelkast te leggen, zodat ze iets minder koud zijn.
Bak de rösti's op middel hoog vuur in olijfolie. Tijdens het bakken kan je ze kruiden met peper en zout. Om het ietsje meer pit te geven, deden wij er ook nog wat cayennepeper op (klein beetje is al genoeg).

Bak ondertussen de tartaartjes in een andere pan met olijfolie en een beetje boter. Breng ze goed op smaak en bak ze zoals je zelf lekker vindt. Wij vinden het het lekkerst om ze nog een beetje rosé te houden.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

3 opmerkingen:

  1. Lekkere hap ;)
    Alleen houdt ik niet zo van rosti's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er echt heerlijk uit! Dit ga ik onthouden! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe toevallig! Ik dacht vanochtend, man ik heb zin in rösti. Dus ik heb dat gehaald voor vanavond :P

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura