02-01-15

Hartig Toscaans brood

Sinds een aantal weken werkt onze oven weer, en daar moesten we natuurlijk meteen gebruik van maken! Eerst gebruikten we een combi-magnetron, maar daar ben je toch een stuk beperkter. Nu we de oven aan de praat hebben gekregen, moesten we natuurlijk deze meteen gaan testen.
En wat is nou lekkerder dan eigen gebakken brood? En het is eigenlijk niet eens zo veel werk.

 Boodschappenlijst:

500 gram bloem
1 zakje gist (7 gram)
7 á 8 gram zout
3 eetlepels oregano
5 zongedroogde tomaatjes
½ potje olijven
330 ml lauw water

Snijd de zongedroogde tomaatjes en olijven in kleine stukken. Voeg de bloem en de gist in een grote kom samen en roer deze met een vork door. Voeg alle droge ingrediënten samen en zorg dat dit ook goed gemengd is. Hierna kan het water worden toegevoegd, roer dit eerst met een vork door elkaar (zodat je handen niet meteen helemaal onder zitten).

Doe wat bloem op je handen en begin het deeg goed te kneden. Merk je dat het deeg te droog/nat is? Voeg dan wat water/bloem toe. Kneed het deeg totdat je er een mooie bol van kan maken.

Zet het deeg afgedekt op een warme plek weg voor ongeveer een anderhalf uur.

Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Wanneer het deeg mooi gerezen is, kan je deze op een bakplaat leggen en 45 minuten bakken.

Als het brood gebakken is, controleer dan met een satéprikker of het brood gaar is.

Laat het brood afkoelen op een rek.

En je overheerlijke brood is klaar! Ongelofelijk lekker en heel je huis ruikt zalig. Zeker het proberen waard!


Eet smakelijk

Kelvin & Laura

7 opmerkingen:

  1. Klinkt goed!!! Misschien ga ik dat ook wel een keer maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je echt doen! Ik dacht altijd dat brood bakken best moeilijk was en dat je er lang mee bezig bent, maar dat is dus echt helemaal niet zo :)

      Verwijderen
  2. Mmm.. Jum! Ziet er heerlijk uit ^^ x

    BeantwoordenVerwijderen