27-03-15

Pasta met spinazie pesto

Ik kwam dit idee laatst tegen en natuurlijk moest ik het proberen. Ik ben zowel gek op pasta als spinazie, dus het kon alleen maar goed uitpakken.
Je hebt voor dit recept wel een keukenmachine of een staafmixer nodig om de pesto te kunnen maken.
Benieuwd hoe we dit heerlijke gerecht gemaakt hebben? Kijk snel verder.


Boodschappenlijst voor 3-4 personen:

Voor de pesto:
200 gram spinazie
100 gram gorgonzola
3 eetlepels olijfolie
50 gram pompoenpitten
halve citroen
1 rode peper
2 teentjes knoflook
peper en zout

300 gram mager gehakt
200 gram tomaatjes (gehalveerd)
200 gram ongekookte pasta

Zet allereerst een pan met water op zodat deze alvast warm kan worden.

En dan gaan we nu beginnen aan de pesto. Dit moet je in etappes doen, anders kan de keukenmachine niet alles pakken. Begin eerst met een handje pesto en een scheutje olie. Je kan steeds meer gaan toevoegen als je merkt dat de spinazie goed gehakt wordt.

Als de spinazie zo goed al helemaal fijn gemalen is, kunnen de andere ingrediënten erbij. Hak deze grof klein of verbrokkel ze, zodat ze makkelijker worden opgenomen.
De pesto hoeft niet helemaal glad te zijn, een beetje textuur is niet erg.

Als laatste ga je peper, zout en het sap van een halve citroen toevoegen. Proef altijd goed tussendoor, hoe je de smaak vindt.

Nu de pesto klaar is, kan de pasta gekookt en het gehakt rul gebakken worden. Het gehakt kan nog een beetje peper en zout gebruiken, als je de pesto niet al te zout gemaakt hebt.

Zodra het gehakt bijna klaar is, kunnen de tomaatjes bij het gehakt erbij. Bak deze heel even mee om daarna de pesto bij het gehakt-tomaat mengsel toe te voegen. Door de pesto te bakken, zorg je ervoor dat zowel de spinazie als de knoflook gaar worden.

En dan ben je al klaar! Meng alles samen in de pasta-pan en je kan gaan smullen! Strooi er op het laatst nog wat kleine stukjes gorgonzola over pasta, deze gaan dan heerlijk smelten.


Omdat we best veel gemaakt hadden, had ik het de volgende dag koud gegeten. Ook zeker een aanrader! Als je het dan een beetje te droog vindt geworden, kan je altijd nog een beetje olijfolie erdoor roeren.

Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

20 opmerkingen:

  1. Dit ziet er weer heerlijk uit en niet te lastig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook gek op pasta en spinazie, dus dit is zeker iets wat ik ook moet uitproberen. Ziet er lekker uit :) En lijkt me ook lekker koud idd, lekkere zomermaaltijd !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk, ik ben gek op pasta pesto! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat lekker zeg! Ik hou van spinazie door de pasta :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Doordeweeks voor de voetbaltrainingen staat er altijd standaard pasta op het menu. Naast die standaard tomatensaus misschien ook wel leuk om dit een keer te proberen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker aan te raden! En je kan makkelijk de "pesto" alvast maken, zodat het koken zelf dan minder tijd kost ;)

      Verwijderen
  6. dat is een goed idee, om pesto van spinazie te maken! nog nooit aan gedacht. ga dit recept een keer proberen, maar dan zonder de schimmelkaas haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmm ziet er lekker uit! Mooie aanpassingen trouwens in je layout :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit soort recepten vind ik zo lekker! Mooi ook zo je layout!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit soort recepten vind ik zo lekker! Mooi ook zo je layout!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lekkere pasta!
    Wat ik vaak doe is dat ik een kaassausje maak met wat citroensap erin en dan wat balsamicoblaadjes.

    En de nieuwe lay-out leest echt veel prettiger.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Yum! Dit ga ik ergens volgende week ook proberen denk ik..

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit lijkt me echt onwijs yummie!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mmmm ik ben gek op pasta met pesto! Deze variatie is weer net wat anders!

    BeantwoordenVerwijderen