11-03-2015

Waarom hou ik toch zo van make up?

Het is weer woensdag, wat betekent dat er een klets-artikel voor jullie klaar staat!
Vandaag ga ik het over iets totaal anders hebben dan eten, make up. Zoals jullie al in de titel kunnen lezen, ben ik echt gek op make up. Het is niet zozeer dat ik me helemaal vol smeer met alles, maar eerder het kopen ervan.

Nou is het niet zo dat ik er honderden euro's aan uitgeef, maar toch nét ietsje meer dan de meesten meiden.
Ik ben redelijk laat begonnen met make up gebruiken. Volgens mij ben ik het pas echt gaan gebruiken toen ik 18 was. Waar ik ben opgegroeid, gebruiken meiden het eigenlijk niet. Alleen als je bij dé populairste meiden hoorden, deed je er aan. Nou hoorde ik daar natuurlijk niet bij, dus was het eigenlijk een no go voor mij om ook maar iets van mascara op te doen.


Af en toe kocht ik wel een Hema oogschaduw of een lipgloss, maar daar bleef het ook bij.
Mijn oogleden zijn nogal heel erg vet, dus niks bleef bij mij zitten. En om dan alleen blush op te doen, vond ik ook zo raar.

Toen kwam ik oogschaduwbasis tegen! Alles bleef opeens zitten, wat een wonder!


En toen begon ik met kopen. Ik vind het heerlijk, jezelf optutten, even een momentje voor jezelf in de ochtend. Het stomme is alleen dat je overal zo ongelofelijk lang mee doet. Ik krijg met moeite een oogschaduw of blush opgemaakt.

Soms betrap ik mezelf erop dat ik iets wil gaan kopen als ik me wat minder lekker in mijn vel voel, of als het juist erg goed met me gaat. Zoals sommige mensen dan juist schoenen willen kopen, heb ik het met een knallende lippenstift of die flitsende oogschaduw.


De leuke Beauty-blogs helpen er ook niet echt aan mee. Elke dag zie ik wel mooie, nieuwe producten voorbij komen waar ik dan het gevoel van "ja dat móet ik echt hebben" bij krijg.

De laatste tijd heb ik mezelf verboden nog wat te kopen, eerst moet ik maar wat gaan opmaken. Ik heb mezelf daarom nu op een "Project 10 Pan" gezet. Het is anders zo zonde om het weg te moeten gooien omdat het te lang onaangeraakt in de kast heeft gelegen.

Nou heb ik niet een enorm grote collectie, maar toch net iets te groot voor mij.
Lijkt het jullie leuk als ik een apart artikel over mijn "Project 10 Pan" schrijf, of vaker over make up schrijf als een woensdag artikel?

En ik wil natuurlijk graag weten of jullie je hier ook in herkennen!

Tot de volgende keer!

Laura


12 opmerkingen:

  1. Leuk artikel en herkenbaar. Bij een dipje helpt Douglas me erop. Ben benieuwd naar je 10 pan project.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. JA JA JA! Dat lijkt me leuk :P
    Ik zou er heel graag meer over willen lezen omdat jullie echt een hele boel goede merken in Nederlands hebben (Bourjois en Rimmel!) die wij in Duitsland helaas missen. Jammer! Dus, doe maar! Ik ben er al benieuwd :)
    Groetjes, Lara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Herkenbaar! Een Project 10 Pan kan zeker helpen!
    Ook om te beseffen hoeveel impulsaankopen je eigenlijk doet...
    Vooral met goedkopere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel herkenbaar en super leuk artikel! Ooit begon het bij mij ook klein maar inmiddels heb ik een stash die ik zelf niet gezond meer vind, maar het is allemaal zo mooi!! haha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha die ontdekking van oogschaduwbasis.. Herkenbaar! Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel herkenbaar, maar ik begon er echt nog later mee haha. Leuk plan om eerst wat op te gaan maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik heb ook té veel make-up, het werkt ook verslavend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk! Ik ken de verslaving ik heb het ook. Ik heb ook alleen maar 'high-end' merken. Ik spaar bijvoorbeeld liever wat langer voor lipsticks van MAC dan dat ik mijn geld uitgeef aan drogisterij merken, alleen die verpakkingen al vind ik prachtig haha!

    Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO
    ingewm.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop zelf ook liever MAC dan Essence. Voelt toch nét ietsje meer speciaal :) zeker als je er een tijdje voor moet sparen geeft het mij een fijn gevoel, in plaats van het zomaar te kopen xD

      Verwijderen
  9. Heel herkenbaar, en ik denk voor veel meiden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb ook aardig wat make-up, maar meer ook omdat ik het zo leuk vind om te spelen met make-up. Ik maak wel bepaalde producten eerst op voordat ik een nieuwe aanbreek, bijv. mascara , concealer, foundation. Leuk om er wat bij jou over te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura