20-05-2015

"Vegetarische" noedelsoep

Iedereen kent ze wel, de pakjes oosterse noedels in de supermarkt. Hoe duur zijn ze tegenwoordig? 30 cent ofzo? Natuurlijk retegoedkoop maar het nadeel hiervan is, je weet niet wat erin zit en ze gebruiken enorm veel E-nummers. Laatst hadden Laura en ik zin in oosters maar wel een lichte maaltijd, vandaar onze lekkere "vegetarische" noedelsoep.



Ingrediënten voor 2 personen:

125 gram mihoen (rijst vermicelli)
3 bouillonblokjes
1 theelepel vissaus
2 eetlepels sojasaus (geen ketjap)
1 rode paprika
1 rode peper
1 grote bosui
2 tenen knoflook


Simpeler dan dit kan echt niet, geloof me, tenzij je de skill hebt om water te laten aanbranden! Begin heel simpel met het snijden van je groentes, zorg wel dat het niet te grof gesneden is, dat eet niet zo lekker. Zet een pan met 1,5 liter water op met hierin de bouillonblokjes, wij hebben kippenbouillon gebruikt. Ik weet het, kippenbouillon is niet vegetarisch maar ik vind het gewoon veel lekkerder. Please don't judge me. Doe in het water ook de vissaus en de sojasaus.

Als het water kookt kan je de mihoen in zo'n 5 a 6 minuten gaar koken op laag vuur samen met 2 geschilde tenen knoflook. Pak twee mooie grote soepkommen en leg wat van de groentes op de bodem. Haal de knoflook uit het water en druk hem met een mes of vork plat en meng dit door de groenten in de kom heen. Schep hier de noedels op en schenk er bouillon bij. Voor het mooie serveren kan je wat groentes op de noedels leggen, ziet er toch net iets frisser uit.


En dan kan je toch zeggen dat je zelf je Aziatische noedelsoep hebt gemaakt! Kleine tip van Laura: voeg eens een paar druppels sesamolie toe voor een kleine twist.

Eet smakelijk!

Kelvin en Laura

11 opmerkingen:

  1. Ziet er heel lekker uit ! Lekker makkelijk recept ook inderdaad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Ik ga het recept opslaan :)
    Thanks voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaa, dankjewel! Vegetarisch.. I need!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit gerecht ziet er erg lekker en gezond uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er erg lekker uit! Ik wil al een tijdje noedelsoep eten, op de een of andere manier spreekt het mij erg aan, maar van die kant en klare verpakkingen durf ik nooit te halen omdat ik dat soort dingen meestal helemaal niet lekker vind haha! Zo'n zelfgemaakte versie als deze lijkt mij veel lekkerder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooh wat ziet dit er lekker uit zeg, ik ga dit receptje opslaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Ik ben dol op noedelsoep! Dit recept sla ik even op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk. Ik hou van (simpele) noedelsoep!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk lijkt dit me, zo simpel i love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heb de maggi roerbaknoedels geprobeerd, lekker maar zo zout! Niet normaal. Tis veel fijner het zelf te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt echt super lekker!! Ik wou nog wel eens proberen zelf een soort groentebouillon te maken maar geloof dat daar best veel tijd in zit, dus gebruik meestal maar bouillonblokjes van de Ekoplaza zonder smaakversterkers, bevalt ook wel prima! Ook al is vers maken natuurlijk nog beter, maar we hebben het altijd al zo druk, vind je niet?? haha

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura