05-06-15

Maaltijdsalade met honing-kip en salted caramel pinda's

Laatst hadden we zin in een lichte salade, maar om alleen sla te eten is ook zo saai. We besloten het alsnog simpel te houden, maar het wel te pimpen met overheerlijke kip (ook te vervangen met tofu) en salted caramel pinda's.


Benodigdheden:
1 grote zak gemengde sla
1 bakje kerstomaatjes
½ komkommer
1 pakje feta
pasta (hoeveelheid naar wens)
kipfilet haasjes
2 handjes pinda's
honing
sesam
cayennepeper, zout en peper naar smaak

Voor de dressing:
yoghurt
honing
mosterd
azijn
Italiaanse tuinkruiden
peper en zout


Zet het water van de pasta op en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Doe ondertussen in een grote kom de sla, tomaten, komkommer en de feta en meng deze alvast. Giet de pasta af en spoel deze af met koud water. Hierdoor gaat de pasta niet aan elkaar plakken en koelt het veel sneller af.


In een droge koekenpan, rooster de gezouten pinda's voor ongeveer een minuut. Terwijl het vuur nog aan staat, voeg een goede hoeveelheid honing toe. Laat deze karamelliseren. Pas op, heet!!
Stort de pinda's op bakpapier en laat dit goed afkoelen.
Door de honing en het zout, krijg je heerlijke salted caramel pinda's, ook lekker als snack!

Wentel de kip in zout, peper en cayennepeper en bak deze in een beetje kokosolie gaar. Doe daarna honing en sesam in de pan en laat het nog even bakken. En je kip is klaar!


Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Proef tussendoor even hoe je de verhoudingen wilt hebben.

Verkruimel de pinda's boven de salade. Die van ons waren nog een beetje plakkerig, maar dat maakte het niet minder lekker!


Deze salade is ook heerlijk om mee te nemen als lunch, zeker een aanrader!


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

13 opmerkingen:

  1. Dit ziet er zo lekker uit! Lijkt me heerlijk om te eten op een zomer dag als vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er wel lekker uit! Ik ben niet de grootste honing fan (wel in m'n thee, maar dat is een ander verhaal) al wil ik dit wel eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh die marinade klinkt erg goed. Wij eten veel kip en dit neem recept neem ik graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan heel de zomer wel salades eten! Leuke toevoeging die pinda's!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me zeker goed als een lunch inderdaad! Looking good. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik bewaar m. Handig met warme dagen als nu om toch iets lekkers te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Altijd lekker in de zomer zo'n salade :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker én simpel. Daar kan niet zo heel veel tegenop met dit heerlijke weer.

    BeantwoordenVerwijderen