29-06-2015

Mac & Triple Cheese

Vorige week hadden we al een heerlijk recept voor jullie klaar staan met Hüttenkäse. Dankzij Leuke Recepten hadden wij de mogelijkheid om met Hüttenkäse een lekker maar vooral makkelijk gerecht op tafel te zetten. 
Wij hadden nog een bakje Hüttenkäse over, waar we deze ongelofelijk lekkere Mac & Cheese van hebben gemaakt. Onmogelijk om er van af te blijven!




Wat heb je nodig? (3-4 personen)

220 gram pasta
300 gram Hüttenkäse
100 gram Bleu d'Auvergne
50 gram Port-du-Salut
handje vol gebakken spekjes
paneermeel
3 eetlepels bloem
20 gram ongezouten roomboter
halfvolle melk
gedroogde rozemarijn 
peper en zout

Zet de oven aan op 200 graden. 
Begin met de pasta te koken zoals aangegeven staat op de verpakking. Bak de spekjes uit totdat ze bijna goed zijn. Bak ze dus iets korter dan normaal, want ze gaan nog de oven in. Gooi het beetje vet van de spekjes niet weg, dit zal de korst ook nog extra smaak geven.

We gaan natuurlijk onze eigen kaassaus maken. Wees niet bang, dit is super makkelijk. Smelt de boter in een pan en voeg hierbij de bloem. Dit wordt meteen erg dik, maar je moet blijven roeren om de bloem gaar te krijgen. Schenk nu beetje bij beetje de melk erbij om de saus te maken. Doe er iets meer melk bij dan je normaal zou doen, want deze dikt nog veel in in de oven. Doe nu de kazen in de saus en zet het vuur uit. Blijf roeren totdat de kazen grotendeels gesmolten zijn en voeg peper en zout toe. 
Je kan natuurlijk jouw eigen favoriete kazen voor de saus gebruiken!


Doe de gekookte pasta in een bakblik en schenk daar de saus overheen. Zorg dat alles lekker onder de saus zit. Strooi nu wat paneermeel eroverheen, verdeel de spekjes met het vet daarop en strooi nog wat gedroogde rozemarijn als finishing touch.

Zet het in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.


En dan komt het zo uit de oven! Kijk dan naar al die lekkere stukjes waar de saus uit komt borrelen.


Als je het een beetje laat afkoelen, zal de saus ook wat meer indikken. Maar geloof ons maar, als je eenmaal begint te eten, kan je niet meer stoppen! 


Voor extra smaak kan je er wat basilicum bij doen. 
De pasta is redelijk machtig, maar is niet enorm ongezond (je kan zelf bepalen welke kazen je gebruikt en je gebruikt geen vette room).


Het plan was om wat pasta over te houden voor de volgende dag, maar helaas moeten wij bekennen dat het ons niet gelukt is iets over te houden. Het was gewoon zo ongelofelijk lekker!


Wij hadden er nooit eerder aan gedacht om Hüttenkäse is een Mac & Cheese te gebruiken, maar het gaf een heerlijke romige smaak. Het lekker is ook, dat de stukjes van de Hüttenkäse niet helemaal smelten. Zo heb je kleine smaakbommetjes!


Ja, wij zijn verliefd op deze pasta! We raden zeker aan dit eens te maken, het is het zeker waard.

Zoek op Social Media voor meer heerlijke recepten met #lekkerlicht

Wat is jullie ultieme Mac & Cheese?


Eet smakelijk!
Kelvin & Laura

9 opmerkingen:

  1. Oef, wat ziet dit er heerlijk uit zeg <3 Mooie foto's heb je er ook bij gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan ik huttenkase vervangen door mozzarella?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk kan dat! Wij vinden de Hüttenkäse wel lekker fris, dus dan kan je er misschien nog wat crème fraîche doorheen doen. Let er wel op dat mozzarella enorm gaat aankoeken als je je pan niet meteen schoon maakt ;)

      Verwijderen
  3. Hmmm ziet er echt ontzettend mooi uit <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben hier wel benieuwd naar, ik heb nog niet eerder met huttenkäse gekookt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er zoals altijd weer heerlijk uit! <3

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura