27-07-15

Super snelle salade met kruidige aardappels

Tijdens warme zomerdagen eten wij het liefst salade. Laatst hebben wij een keukenmachine gekregen, en we konden het natuurlijk niet laten deze meteen te gebruiken!
We maakten een heerlijke frisse salade, die dankzij de keukenmachine binnen enkele tellen op tafel stond.


Wat heb je nodig?

Voor de aardappels
500 gram aardappels vastkokend
3 tenen knoflook
1 eetlepel kerrie
1 bouillonblokje
1 eetlepel paprikapoeder
1 handje spekjes
1 kleine ui

Voor de salade
Een halve kool
Een halve knolselderij
1 venkel
6 radijsjes
2 wortels
1 ui
1 goede hand vol rozijnen

Voor de dressing
5 eetlepels magere yoghurt
6 eetlepels olijfolie
1 grote eetlepel mosterd
1-2 eetlepels azijn
sap van 1 citroen
flink wat peper en zout


Kook de aardappels met de knoflook (zonder schil), een bouillonblokje en de kerrie totdat deze bijna gaar zijn. Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Voeg daarna de paprikapoeder toe en schud de aardappels zodat ze allemaal een laagje hebben. Gooi de knoflooktenen niet weg, maar laat ze bij de aardappels zitten.


Maak ondertussen de salade. Week de rozijnen zodat ze lekker sappig zijn als je ze in de salade doet. Rasp alle groente in de keukenmachine of gebruik een grove rasp. Rasp de venkel in plakjes, zo heb je grote verschillen en voelt niet alles hetzelfde aan in je mond. We houden van variatie!

Voeg alle ingrediënten van de dressing toe aan de salade. Dit lijkt veel, maar het is een mega portie aan salade (wij hebben er 3 maaltijden mee kunnen eten). Meng alles goed door elkaar en proef ondertussen goed of je iets extra's wilt toevoegen.

Strooi de rozijnen (uitgelekt) over de salade. Je kan er zelf nog wat noten overheen doen, maar qua smaak is dat niet per se nodig. 


Bak wat spekjes en een ui in een koekenpan met kokosolie. Als de spekjes al lekker beginnen te bakken, voeg dan de aardappels met de knoflook toe. Bak ze op goed hoog vuur zodat je een knapperig korstje krijgt.

Je kan zelf beslissen wat voor stukje vlees of vis je hierbij wilt eten. Wij kozen voor een stukje zalm, die we 3 minuten aan elke kant gebakken hebben.


Deze salade is zeker een aanrader voor als je weinig tijd hebt maar toch iets gezonds wilt eten. Ook is dit mega budget, want we hadden nog meer dan de helft van de ingrediënten over en hebben hier 3 dagen van kunnen eten!

Wat is jullie favoriete salade voor de zomer?


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

11 opmerkingen:

  1. dat ziet er lekker uit zeg! Ik eet zelf ook graag salades in de zomer. Deze lijkt me heerlijk en de aardappelen zullen ook niet verkeerd smaken :)

    Liefs Esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahhhh wat ziet dat er lekker uit zeg! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er lekker uit :)
    liefs. Jonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Um NJAM dit ziet er HEERLIJK uit! Ik ben meestal niet gek van rozijnen, maar in zo'n salade ziet het er echt top uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet het er heerlijk uit, zal zo bij jullie aanschuiven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh salades met kool eet ik veel te weinig.. Dat terwijl het zó lekker is! Snel weer eens maken ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik krijg er honger van! Ziet er super lekker uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit soort aardappels vind ik altijd wel lekker! Nice. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Yum, ziet er lekker uit! Vooral die aardappeltjes! :)

    BeantwoordenVerwijderen