07-08-2015

Easy, Quick and Yummy: Zomerse komkommersoep

Tijdens warme dagen hebben wij toch vaak minder trek in warm eten. Het eerste waar je dan aan denkt, is salade... Maar dat gaat op den duur ook wel vervelen. Natuurlijk wil je ook niet heel de dag in de keuken je staan uit te sloven met dit heerlijke weer. Die melkfles-benen moeten nu toch écht wel een beetje kleur gaan krijgen.

Wij hebben dé oplossing! Binnen enkele minuten op tafel en ook nog eens hartstikke gezond! Een koude komkommersoep is een heerlijke dorstlesser op een warme dag, en is zeker een aanrader.

Had ik al verteld dat dit bijna niks kost om te maken?



Wat heb je nodig? (4 porties)

blender of staafmixer
3 komkommers (liefst uit de koelkast)
500 ml volle yoghurt
1 ½ eetlepel mierikswortel rasp (te vinden bij de augurken)
1 eetlepel worcestershire saus
1 eetlepel olijfolie
6 blaadjes munt
sap van 1 citroen
peper en zout


Snijd de komkommer in stukken en doe deze in een pan of blender. Haal het binnenste van de komkommer er niet uit, dit zorgt voor de nattigheid in je soep (je voegt namelijk geen water/bouillon toe).
Voeg vervolgens alle ingrediënten toe. Wij kozen voor volle yoghurt, omdat we geen room gebruiken om de soep net dat beetje extra te geven. Je kan natuurlijk voor magere of halfvolle yoghurt gaan. 
Toen eenmaal alles in de pan zat, had ik op dit moment niet echt het vertrouwen dat dit een soep kon worden... Maar heb vertrouwen.

Zet je blender aan of pak je staafmixer tevoorschijn en leef je uit. Een blender is zeker een stuk makkelijker, maar wij hebben het met de staafmixer gedaan. 

Zorg dat je geen stukjes meer hebt en probeer het zo glad mogelijk te krijgen. Er blijft altijd nog wel structuur in de soep zitten, wat wij wel lekker vinden. Hou je hier niet zo van, dan kan je de soep nog zeven.


En dan is je heerlijke, zomerse soep al klaar! Als je komkommers niet koud waren, kan je de soep nog even in de koelkast zetten om het kouder te laten worden.

Wij aten er nog een Italiaanse bol met magere filet Americain bij, maar eigenlijk is dat niet nodig. Ondanks dat je komkommer gebruikt, is het een voedzame soep.

Tip: Je kan dit ook heel makkelijk meenemen naar je werk/school, omdat je het niet hoeft op te warmen.


Wij zijn zeker fan van deze soep en gaan dit zeker nog vaker maken.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

8 opmerkingen:

  1. Hmm ik wil dit wel eens gaan maken, ik heb nog nooit komkommersoep gehad, maar het klinkt wel goed! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig, komkommersoep. Ik kan me er niks bij voorstellen, dus dat moet ik toch maar eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Desondanks dat ik komkommers héérlijk vind, vind ik komkommersoep niet zo lekker. Heb het al is geprobeerd, en het bleek toch mijn ding niet te zijn! Wel fijn dat je dit recept deelt, ik denk niet dat veel mensen het kennen.

    x- Naomi in Wonderland

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit lijkt mij lekker en nog lekkerder als het warm weer is inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb nog nooit van komkommersoep gehoord, maar eigenlijk trekt het broodje ernaast me meer ;). Daar heb ik nu zin in zeg! Haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohh dit lijkt me een lekker fris gerecht voor de warme dagen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb nog nooit komkommersoep op, maar ik word nu toch wel nieuwsgierig!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura