26-10-2015

Borrelhapje: Spaanse knoflook-chili garnalen



Als je voor de TV zit, krijg je vaak toch wel zin in iets te snacken... Ook wil je niet altijd alleen maar chips neerzetten als er vrienden op bezoek komen.
Vandaag laten wij jou zien hoe je heerlijke Spaanse garnalen kan maken, en binnen 10 minuten klaar! Gegarandeerd een hit!



Wat heb je nodig?
25 grote diepvries garnalen (rauw, gepeld, te koop bij de Toko)
4 tenen knoflook
4 kleine rawit pepertjes (of een grote chili peper)
2 limoenen
1 eetlepel sesamolie
peper en zout

Laat eerst de garnalen ontdooien in koud water.
Wanneer de garnalen bijna ontdooid zijn, kan je de knoflook en de pepertjes in kleine stukjes snijden. Zet een koekenpan op hoog vuur met een laag olie en bak hierin de garnalen voor ongeveer een minuut. Voeg vervolgens de  pepertjes en de knoflook toe. Op het moment dat je de knoflook begint te ruiken, zet je het vuur op middelhoog.

Roer alles regelmatig om voor ongeveer drie minuten. Op het einde doe je het limoensap en de sesamolie erbij, en laat je het nog voor een halve minuut op hoog vuur lekker pruttelen.

En dat is het al! Serveer warm en met een stevige rode wijn.

Als je voor een tweede portie gaat (en dat gebeurt sowieso), was dan niet de pan af! Je tweede portie krijgt een rokerige smaak.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

5 opmerkingen:

  1. Lekkerlekker ! Helaas houden ze hier niet zo van garnalen, dan zou ik het in mn eentje moeten gaan zitten oppeuzelen :'D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Garnalen met knoflook, perfecte combinatie! Lekker borrelhapje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oehh, ik hou van garnalen! Dit lijkt me héél lekker :D

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura