21-10-15

Rustieke pasta met kabeljauw

 

Vandaag hebben we weer een super makkelijk gerecht voor je, pasta met kabeljauw in een tomatensaus. Grote kans dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt!

Wat heb je nodig? (3 personen)

3 stukken kabeljauw (diepvries)
½ liter tomatenpassata 
250 gram pasta
15 kerstomaatjes
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
5 ansjovis
1 grote ui
3 tenen knoflook
evt. chili vlokken 

Haal als eerste de kabeljauw uit de vriezer en laat deze in wat water ontdooien. Wij kozen ervoor om diepvries kabeljauw te gebruiken, want deze is goedkoper maar toch duurzaam gevangen. Het enige nadeel aan de diepvries variant is, dat de stukken niet even groot zijn.

Zet een pannetje met water op, zodat deze al warm kan worden.
Snijd de uien en knoflook in stukjes en bak deze rustig in een beetje olie. Voeg de ansjovis toe en blijf rustig roeren zodat deze "oplost".


Als alles lekker gebakken is, kan je de kappertjes erbij doen. Als hier een beetje vocht meekomt, is dat helemaal niet erg.
Voeg de passata erbij en laat jet rustig pruttelen. De saus begint een beetje in te koken en je kan beginnen het langzaam op smaak te brengen. Let er natuurlijk wel op, dat de smaak sterker wordt naar mate de saus meer inkookt. Het inkoken duurt ongeveer 5-10 minuten.


Als de saus lekker begint in te koken, kan je de stukjes ontdooide vis erin leggen. Op dit moment kan je ook de pasta gaan koken. Roer na het toevoegen van de vis niet meer, want anders kan de vis uit elkaar vallen. Dit is natuurlijk geen ramp, maar wel jammer als je visite krijgt.
Schep wel een beetje saus over de vis heen, zodat de hitte ook van boven komt. Keer de vis na 2-3 minuten voorzichtig om. Laat het hierna nog 4-5 minuten zachtjes pruttelen. 

Als de vis en de pasta gaar zijn, kan je de tomaatjes er op het laatst in doen. Haal de vis voorzichtig uit de saus en roer de pasta door de saus heen. Schep alles op een mooi groot bord en leg de vis er bovenop.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

10 opmerkingen:

  1. Op de kabeljauw na lijkt het me een lekker gerecht. Maar denk dat bij dit gerecht juist de kabeljauw het doet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zou hier natuurlijk ook een andere vissoort kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld tonijn uit blik of verse zalm.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gerechtje, mijn echtgenoot zou dit heerlijk vinden met die kabeljauw! En de paste lijkt me echt lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op de vroege morgen moet ik hier eerst nog niet aandenken, maar het recept ziet er lekker uit!
    Ik ben benieuwd naar de combinatie.
    XOXO esmee

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, het is inderdaad een behoorlijk stevig gerecht, dat krijg ik 's ochtends vroeg ook niet door mn keel hoor ;-).

      Verwijderen
  5. Een veggie versie hiervan lijkt me heel erg lekker ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgens mij heb ik nog nooit kabeljouw gehad, whoops haha. Dit ziet er wel lekker uit dus misschien toch eens proberen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er weer heerlijk uit! Yummy :)

    BeantwoordenVerwijderen