28-03-16

Paaslunch | Eitje uit de oven met zalm


Met Pasen doen wij nooit iets speciaals, maar een eitje wordt er wel altijd gegeten. Je kan natuurlijk gewoon een eitje koken, maar wij zijn gek op deze variant uit de oven. Het is ongelofelijk makkelijk te maken en erg lekker! Dus niet alleen met Pasen is dit een succes.


Wat heb je nodig? (3 personen)

150 gram gerookte zalm
1 pakje Philadelphia 
1 lenteui
3 eieren
ovenvaste pannetjes
braadslee


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de lenteui in kleine ringen. Je kan ook bieslook hiervoor gebruiken als je dat lekkerder vindt.

Meng alle ingrediënten in een kom. Je kan eventueel peper en zout toevoegen, maar bedenk wel dat de zalm al zout is en de Philadelphia heeft ook veel smaak.

Verdeel het mengsel over 3 ovenvaste bakjes.


Breek een eitje bovenop het mengsel. Zet de bakjes in een braadslee met warm water. Zorg dat het water tot ongeveer aan de helft van de pannetjes staat.


Zet de braadslee in de oven voor ongeveer 12 minuten als je wilt dat het eigeel nog zacht is. Wil je een wat steviger eigeel, dan kan je het eitje iets langer in de oven laten staan.


En dan is je heerlijke lunch klaar! Pas wel natuurlijk op met het uit de oven halen. Alles is natuurlijk hartstikke heet!

Serveer het met een broodje of toast.



Eet smakelijk en fijne Pasen!

Kelvin & Laura

5 opmerkingen:

  1. Yammie, lijkt mij erg lekker! Fijne Pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verrassend om ei met zalm te combineren, dat moet ik echt een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verrassend om ei met zalm te combineren, dat moet ik echt een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit lijkt me heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen