25-02-2015

De stad op z'n kop! Het was carnaval

Als we terugkijken op afgelopen week, kunnen we maar één ding bedenken... carnaval.
Voor mensen die niet uit het zuiden komen: tijdens carnaval ligt gewoon heel de stad plat. Winkels zijn dicht, boodschappen doen kan je maar een paar uur per dag en de "zaate hermenie's" klinken dag en nacht door de straten.


Wij wonen in de binnenstad van Maastricht, dus om carnaval heen konden wij niet werkelijk. 

Vrijdag had ik nog een toets, waardoor we een hele goede reden hadden om daarna een drankje te doen. Eerst thuis gezellig nog borrelen met een paar vrienden met een ongelofelijk leuk spel, Fluxx! Later op de avond gingen we de stad in maar het was nog redelijk rustig. De sfeer was wel erg gezellig, waardoor het net ietsje later werd dan gepland.

Zaterdag voelde ik helaas de gevolgen van de vorige avond en bleef ik het grootste deel van de dag in bed. Kelvin had nog een verjaardagsfeest, dus ik had lekker mijn rust. 
In de avond gingen we met de groep de stad in, wat een volk! Ik vind het zo mooi dat letterlijk iedereen verkleed rondloopt en dat alles ook kan die dagen. 
De carnaval hits vlogen om je oren. Alleen tijdens deze dagen kan ik deze liedjes waarderen. Maar om eerlijk te zijn, moet ik weer heel het jaar bij komen voordat ik ze weer kan horen.

Zondag is de parade in Maastricht. Heel de Maasboulevard staat vol, normaal lopen is onmogelijk. De zon scheen echt heerlijk en de praalwagens straalden terwijl ze langs kwamen rollen.
Ondanks de zon was het toch af en toe best wel redelijk koud helaas. Gelukkig wonen we niet ver weg, dus kon ik snel een jas gaan halen.

Maandag hadden we een rust dag ingepland. We hadden er beide wel even genoeg van, lekker rustig thuis op de bank hangen.


Dinsdagavond was de laatste avond. Persoonlijk had ik verwacht dat het helemaal niet zo druk zou zijn omdat de meeste mensen de volgende dag weer moesten werken. Niets van minder waar!! Het was een gekkenhuis, wat een drukte! Je kon merken dat iedereen van de laatste uurtjes aan het genieten was.

Wat me echt opvalt tijdens carnaval, is dat het voor een soort "verbroedering" zorgt. Iedereen is gelukkig, geen knokpartijen, gewoon lekker gek doen met z'n alle!


Hebben jullie dit jaar carnaval gevierd? We horen graag jullie aparte verhalen! (of waarom je misschien absoluut niet van carnaval houdt)

17 opmerkingen:

 1. Heb niet meegedaan maar als ze de borden hier vervangen voor schoenlappersland heb ik toch een bertje voorpret om het brabantse verkleedfeest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schoenlappersland? Welke stad is dat dan? Ik vind het wel jammer dat Maastricht niet echt een andere naam heeft, heeft wel wat vind ik :3

   Verwijderen
 2. leuk hoor carnaval helaas word het in deze regio niet echt wat mee gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er gezellig uit! Zelf heb ik nog nooit carnaval gevierd, maar dat moet ik zo te zien toch maar eens gaan doen ;) x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier was het vorige week ook carnaval, zelf vier ik het niet. Het ziet er wel altijd gezellig uit!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je moet er wel echt van houden om het te gaan vieren :)

   Verwijderen
 5. Het ziet er heel erg gezellig uit! Helaas vier ik hier geen carnaval.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier doen we niet aan carnaval, maar het lijkt me wel heel gezellig en tof om een keer mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou ook super veel van carnaval en doe dan ook vele optochten in Belgisch-Limburg. ik ben een keertje naar 11/11 geweest in Maastricht en dat was echt een gekkenhuis.

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heel de stad ligt dan plat haha xD Je wilt dan echt niet gezellig gaan shoppen, de binnenstad is dan een gekkenhuis!

   Verwijderen
 8. Wat een gezelligheid!

  Ik heb niks met carnaval puur omdat ik het niet heb "meegekregen".

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke foto's!
  Ooit ga ik het eens vieren, maar bij ons word er niks aan gedaan dus kan er niet over mee praten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondanks ik een echte oeteldonker ben, heb ik dit jaar gen carnaval gevierd haha had er niet zo'n zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke overzicht! Ik heb geen carnaval gevierd, want ik vind het niet echt leuk xD maar ik ben blij dat een groot deel van Nederland en België hier wél van geniet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ziet er super gezellig uit, erg leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om te lezen hoe jullie carnaval hebben gevierd! Wij hebben het hier niet gevierd, maar we zijn er dan ook niet mee opgegroeid en ik denk dat we daarom de behoefte om het te vieren gewoon niet zo hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Carnaval is zo leuk. Helaas was ik zo brak dat ik maar heel kort ben geweest :(

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura