29-11-2015

Ons nieuwe logo: mede mogelijk gemaakt door Annemiek


Ik weet niet of het iedereen is opgevallen maar er staat nu al een ruime week een nieuw logo online op Dagelijkse hap. Wij zijn natuurlijk razend benieuwd naar wat jullie ervan vinden, wij zijn in ieder geval razend enthousiast! Een nieuw logo krijg je natuurlijk niet zomaar en wij willen jullie graag meenemen in het proces naar dit logo toe!

Allereerst wil ik even laten zien wat ons eerdere logo was, misschien dat degene die het niet is opgevallen nu een Owhja momentje hebben.


Het gaat misschien wat ver om dit een logo te noemen, maar wij waren hier ook al best blij mee aangezien het een minder bekend font is en we zo toch origineel voor de dag kwamen. Maar stiekem waren wij toch op elk bericht binnen verschillende bloggroepen aan het reageren waar een grafisch vormgever graag nieuwe logo's wilde maken. Echter vielen wij steeds net buiten de boot.

Ongeveer twee tot drie weken geleden bedacht ik me ineens dat Annemiek ons een tijd geleden had benaderd met de vraag of wij het leuk zouden vinden als zij voor ons een nieuwe website zou ontwerpen. Het feit was dan wel dat we over zouden moeten stappen naar een programma als wordpress, dit was voor ons toen een reden om dit niet te doen. Voornamelijk vanwege het feit dat we ontzettend graag werken met Blogger. Maar om een lang verhaal kort te maken, ik benaderde Annemiek met de vraag of ze het misschien leuk zou vinden om ons nieuwe logo te ontwerpen. En eigenlijk was ze direct heel enthousiast. Nu ken ik Annemiek al een aantal jaar, we komen namelijk beide uit Waddinxveen, en hebben elkaar via via leren kennen. Buiten het feit dat ik Annemiek dus al een tijdje ken had ik al behoorlijk wat van haar werk opgezocht en dat zag er allemaal super uit.

Kijk vooral zelf eens op de website van Annemiek www.annemiekvanluinen.nl. Ze is ooit naast haar studie begonnen met het opbouwen van een portfolio, want je moet toch wel relevante werkervaring hebben in de huidige economie. Heel slim van haar dus! Sinds twee jaar heeft ze nu haar eigen bedrijf en sinds kort is ze fulltime zzp'er (kortom eigen baas). Wij zijn echt super tevreden over haar. Dus heb je nog dingen die je anders wilt zien aan je eigen website, logo, visitekaartjes of huisstijl en dergelijke en wil je dat er door iemand met een frisse en creatieve mindset naar wordt gekeken? Dan zou ik Annemiek zeker aanraden.

Het enige wat ze graag wilde is dat wij even een aantal ideetjes op een rij zouden zetten zodat ze wist in welke richting wij op wilde. Maarja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan dus hebben we met zijn tweeën toch nog wel even de koppen bij elkaar gestoken en na lang nadenken kwamen wij niet verder dan het feit dat we Dagelijkse hap! wel uitgeschreven wilde hebben. En dan bijvoorbeeld het streepje van de D als een vork te maken met spaghetti er aan en dat het sliertje dan de bolling zou vormen. Uiteraard schrijven wij niet alleen maar over voedsel dus zou er ook wel iets van beauty en lifestyle in moeten komen. Iets van een lipstick die dan het uitroepteken zou moeten vormen. Verder kwamen wij eigenlijk niet, slecht he?!

Het kwam er dus op neer dat Annemiek enorm veel vrijheid zou hebben en zich volledig kon uitleven op het concept. En dat heeft ze zeker gedaan, want binnen vijf dagen kregen we al een mailtje van haar met de ontwerp voorstellen van het logo. En eigenlijk waren we beide best verbaasd want het was niet één voorstel maar er waren er drie. Hieronder zie je alle voorstellen.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik als eerst enorm aangetrokken werd door het tweede logo omdat ik dit design heel speels vond. Laura vond zowel het eerste als het tweede logo enorm gaaf. Eigenlijk waren we er beide wel heel snel uit dat het derde logo niet zo bij ons paste aangezien wij hem allebei minder vonden dan de andere twee. Laura neigde vanaf het begin al meer naar het eerste logo en ik begon het eerste logo ook steeds gaver te vinden, voornamelijk omdat dit logo onze blog volkomen samenvat. De lipstick voor de beauty, de klok kan je op verschillende manieren interpreteren en dit laat ik dan ook graag open voor jullie eigen interpretatie, het boek komt ook vaak genoeg terug aangezien wij allebei enorm fan zijn van goede boeken en de spatel en het mes beelden de food kant uit. Dus eigenlijk waren we er vrij snel uit dat het eerste logo het moest worden!

Nadat ik Annemiek al een aantal berichtjes had gestuurd van hoe blij we waren kwam zij met de mededeling dat er ook nog wat aan de kleur gedaan kon worden. Laura en ik waren het er eigenlijk gelijk over eens dat we de kleur wat minder vonden en wilde dan ook graag de kleur van onze oude banner terug zien in het nieuwe logo, ook vonden we de nieuwe kleur iets te koud. Dit was voor Annemiek totaal geen probleem want binnen een uur had ik alweer een bericht terug met 3 nieuwe kleuren. Hieronder zie je het concept, het bovenste logo is de kleur van onze oude banner en de onderste is de kleur die wij het mooist vonden en dus ook hebben aangenomen.Zeg nou zelf.... Met de ideeën waar wij van te voren mee aankwamen had je dit nou niet echt zelf bedacht of wel? Nogmaals, wij zijn echt super happy met ons nieuwe logo. Dit staat toch een stuk professioneler dan alleen de titel van je blog. Wat vinden jullie ervan?

Tot morgen!

Kelvin en Laura

7 opmerkingen:

 1. Ik vond het erg leuk om jullie logo te maken en jullie enthousiasme werkte erg aanstekelijk.

  Bedankt voor jullie lieve woorden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk en het tweede logo was ook gaaf maar deze vat meer samen. Tof dat je iemand kent die goed kan ontwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Kelvin en Laura,

  Wat super tof! Ik vind jullie nieuwe logo echt mooi geworden. Net als Cindy vind ik dat deze meer samen vat, dan de tweede logo. Tof gemaakt door Annemiek!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw de andere logo's zijn ook leuk inderdaad, maar jullie keuze is echt top! Leuk van Annemiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gaaf logo! Ziet er leuk uit en past goed bij jullie! Knap gedaan van Annemiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk logo, echt tof! :) Ik moet zeggen da tik de andere logo's ook erg leuk vond!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura