10-12-2014

Heerlijke salade met aardappelpuree en een vega schnitzel

Hallo allemaal!
Gisteren moest ik ongepland opeens alleen eten, waardoor dit nou niet echt een culinair hoogstandje is geworden. Vaak eet ik op zulke dagen pasta, maar daar had ik nu totaal geen zin in.
Tja, wat is nog meer snel klaar? Ik kwam redelijk snel uit op aardappelpuree uit een zakje. Persoonlijk vind ik deze erg goed smaken, dus waarom zou ik dan extra moeite doen om het zelf te maken? Toen ik dat eenmaal wist, was de salade en de schnitzel er snel bij bedacht.


Boodschappenlijstje:

1 zakje aardappelpuree
1 handje strooikaas
1 zakje gemengde salade
½ bakje kerstomaatjes
1 blikje olijven
½ blok feta
1 (rode) paprika
croutons
1 vegetarische schnitzel

Voor de dressing

2 theelepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
dille
1 bosje bieslook
aromat/zout
peper


Als eerste ben ik begonnen de salade klaar te maken. Snijd te kerstomaatjes doormidden en de paprika in stukjes. Voeg deze samen met de gemengde salade, olijven in een grote kom en brokkel hier de feta overheen.

Vervolgens maakte ik de dressing. In een kommetje deed ik eerst de yoghurt en de mayonaise en verdunde deze met water totdat het een vloeibare substantie is geworden. Knip de bieslook en voeg de kruiden toe naar smaak. Giet de dressing over de salade, zodat deze lekker kan intrekken. Doe op het laatst pas de croutons over de salade heen, zodat deze goed knapperig blijven.

Doe een beetje olie in een pan en bak de vegetarische schnitzel goed knapperig.
Ondertussen kan je al de waterkoker aan zetten voor de aardappelpuree.
Als de schnitzel klaar is, zet je het gas uit, maar laat je de schnitzel nog in de pan zitten zodat deze niet te snel afkoelt.
Maak de aardappelpuree volgens het pakje en strooi hier meteen daarna een hand vol strooikaas erin. Goed doorroeren totdat deze heerlijk gesmolten is en breng op smaak met peper.


En dit is dan je heerlijke en snelle maaltijd!

Eet smakelijk


Kelvin & Laura

4 opmerkingen:

  1. Ziet er uit als een heerlijke maaltijd! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit, de salade op zich ook als lunch ofzo! Ik zorg altijd dat ik een zak aardappelpuree in de diepvries heb, lekker handig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er smakelijk uit! Ik had overigens laatst een hele lekkere vleesvervanger van Tivall, met zongedroogde tomaat. Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura