Wij krijgen in de avond vaak zin in een klein hapje, iedereen kent het wel. Vaak worden de zakken chips rond deze tijd open getrokken. En om eerlijk te zijn, in was de chips redelijk zat, had eens zin in iets anders. Toen kwam ik op het idee om deze bruschetta te maken, super simpel en smaakt net alsof je in een restaurant zit.
Boodschappenlijst:
1 afbak stokbrood
4 tomaten
1 kleine rode ui
1 ½ theelepel oregano
scheutje olijfolie
strooikaas en/of mozzarella
peper en zout
Verwarm alvast de oven voor, zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen gaan we de topping maken. Snijd de ui zo klein mogelijk en doe dit ook voor de tomaten (hoeft natuurlijk geen mousse te worden). Haal hierbij wel het vochtige deel eruit. Doe dit in een kom en roer de oregano, olijfolie en peper en zout door.
Snijd je afbak stokbrood in plakken en bak deze voor 4 minuten in de oven, totdat ze net een klein beetje goud-bruin beginnen te worden. Hierdoor wordt het stokbrood extra knapperig dadelijk. Haal ze hierna uit de oven en beleg ze.
Let op: beleg ze niet te dik! De smaak is toch wel erg aanwezig en anders bestaat de kans dat de topping van het stokbrood afglijdt (ik spreek uit ervaring, kon daarna meteen heel de oven schoon maken).
Strooi daarna de kaas erover of leg er een plakje mozzarella op. Ik heb gemerkt dat het makkelijker is om de mozzarella te "plukken", zo blijft het ook beter liggen.
Leg de bruschetta nog ongeveer 4 minuten in de oven of totdat ze er lekker uit zien.
Wij merkten dan beide soorten toch heel anders smaakten, maar beide zijn ze zeker aan te raden! Dit zou ook perfect zijn om neer te zetten bij een feestje, succes gegarandeerd.
Eet smakelijk!
Kelvin & Laura
Dit is zo simpel en zo lekker! Nooit op gekomen. Ga dit weekend nog aan de slag. Blijven de chips mooi dicht.
BeantwoordenVerwijderenInderdaad simpel, maar het lijkt me zó heerlijk! Hier houd ik echt van.
BeantwoordenVerwijderenDit maak ik zelf ook heel vaak, zo lekker!
BeantwoordenVerwijderenDit vind ik zo vreselijk lekker! Vooral met mozzarella. mmm
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er super simpel uit, maar het lijkt me ook erg lekker! Ik houd wel van dit soort dingen.
BeantwoordenVerwijderenOh wat lekker zeg! Dit lijkt me ook een heel leuk hapje voor met kerst!
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er uit als een lekkere en simpele snack! Inderdaad ideaal voor 's avonds op de bank. :)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! Ik ben zaterdag jarig en dit is wel leuk om op tafel te zetten!
BeantwoordenVerwijderenHeeey Rosa, alsnog gefeliciteerd! Viel de bruschetta in de smaak?
VerwijderenDit is idd super lekker, ik maak het ook heel graag!
BeantwoordenVerwijderenSarah x
Oh wat lekker simpel en ziet er heerlijk uit zeg! ;)
BeantwoordenVerwijderenxxx
Ziet er lekker uit en het is simpel! dit zou ik nog wel moeten kunnen maken:D
BeantwoordenVerwijderenLeuk idee! Ook lekker met een teentje knoflook door de tomaat, maar dat is misschien weer iets minder geschikt als je de volgende dag weer gewoon moet werken ;)
BeantwoordenVerwijderenHmm heerlijk! Dit is ook erg leuk om op een borrel te serveren!
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk bruschetta, daar hou ik nu echt van. En je kan er zoveel kanten mee op, dit recept klinkt ook goed =)
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.bloglovin.com/blog/13049789
Oh wat ziet dat er lekker uit. Ik krijg er gewoon honger van!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenHet schijnt ook lekker om er nog dat italiaanse vlees op te leggen, proscuito ofzoiets? Haha xx Sophie
BeantwoordenVerwijderenHet is echt zo suf: elke keer als ik dit in een restaurant bestel dan bedenk ik me dat ik het ook makkelijk zelf kan maken. Maar ik doe het nooit! Dit wordt mijn goede voornemen :-)
BeantwoordenVerwijderenDit is zo slim! Dat ik hier nooit zelf aan gedacht heb! Dit recept ga ik opslaan. Thanks for sharing! :) xx
BeantwoordenVerwijderen