08-12-2014

Rare eetgewoontes

Hallo allemaal!

Vandaag eens geen recept online, maar een klets - artikel.
De laatste tijd valt het me op dat iedereen op een andere manier eet. Heel raar eigenlijk dat me dat opvalt. Ik heb ook zo mijn rare eetgewoontes, en het leek me wel grappig om die met jullie te delen. Misschien herken je je er wel in, of heb je juist hele andere gewoontes! Het lijkt me leuk om die van jullie te horen :)

Nummer 1:
Als ik tijdens het avondeten iets warms eet met salade, moet ik altijd eerst het warme deel eten. Ik denk dat ik bang ben dat het eten anders koud wordt, en de salade kan toch al niet meer koud worden...

Nummer 2:
Als kind vond ik het altijd heerlijk om raketjes-ijs te eten. Jammer genoeg vond ik het onderste deel met de kersensmaak nooit echt lekker, behalve als het gesmolten was. Ik legde dus altijd het laatste beetje op een bordje voor het raam in de zon, zodat het kon smelten. En dan: slobberen maar!

Nummer 3:
Nog eentje van toen ik klein was... Ik vond het heerlijk om op mijn boterham eerst mayonaise te smeren, dan pindakaas erop te doen, en dan plakjes banaan erop te leggen. Heerlijk vond ik het! Af en toe deed pap er nog wat hagelslag op, maar dat was toch écht te raar voor mij (dat kon namelijk echt niet hoor haha).

Nummer 4:
Als ik Twix eet, trek ik eerst de rechter hoek eraf en eet ik eerst de rechter Twix op. Daarna kan ik pas aan de andere beginnen.

Nummer 5:
Koffie en thee drinken, ik ben er gek op! Ik moet alleen altijd het laatste slokje laten staan. Ik weet niet waarom, maar bij mij moet er gewoon altijd een slokje in de mok blijven zitten.

Nummer 6:
Deze rare gewoonte doe ik niet altijd, maar ik vind het heerlijk om af en toe een klein stukje rauwe ui te eten. Je weet wel, als je ui aan het snijden bent, een stukje alvast eten. Toch niks raars aan? Sowieso eet ik altijd de helft van de ingrediënten al op als ik aan het koken ben.


Dit waren mijn rare eetgewoontes (of in ieder geval waar ik nu aan moest denken).
Heb jij rare eetgewoontes? Laat het weten in de comments!


Laura9 opmerkingen:

 1. Heel leuk om te lezen! Ik eet zelf ook altijd hetgeen dat het snelst koud kan worden als eerst op haha! Als ik ergens een los stukje vlees bij heb heb ik trouwens ook heel gek dat ik daarvan één hap bewaar voor op het eind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig om te lezen.
  Volgens mij heb ik geen rare eetgewoontjes, wel vaste volgordes :-)
  Vlees gaat altijd als eerste op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh nee rauwe ui haha :p Die salade, dat heb ik ook. En mijn rare gewoontes: chips in koffie dippen (dit vindt iedereen zoooo vies) en een augurk voor het slapen gaan, hmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze gewoontes heb ik echt nog nooit gehoord haha xD wel leuk om eens te lezen! En wat maakt het uit, zolang je het zelf maar lekker vindt :D

   Verwijderen
 4. Ik moest stiekem wel een beetje lachen om punt 6 :)
  Ik eet ook vaak al iets op tijdens het koken, moet er ergens geraspte kaas over? Dan is de helft van het zakje al op voordat het ergens overheen moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk om te lezen, ik heb dat ook met thee & koffie haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ipv ui eet ik graag rauwe champignons en raak nooit met mijn lippen mn vork aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan niet tegen sliertjes/draadjes in mijn eten. Bijvoorbeeld bij de taugé of sinasappelrasp in een drankje/sausje...
  En ook velletjes van tomaat wanneer dit te lang gekookt heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke post. Ik zelf eet altijd Zaanse Mayonaise over mijn andijviestampot. Mijn opa deed dat vroeger altijd en ik heb dat van hem overgenomen. Ik hoop dat mijn dochter het ook gaat doen (ik zal hier in ieder geval mijn best voor doen).

  Als ik vlees en groenten eet, dan eet ik het vlees altijd als laatste. Ik denk dat ik een "opgeruimd" bord nodig heb.

  En mijn grootste zonde is vanille vla met pure vlokken als tussendoortje. Mijn man (Engels) vindt het maar raar en vind het een toetje. Maar ons ontbijt (hagelslag enzo) is volgens hem ook een toetje :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura