23-04-2018

Recept | Caesar Salad

Caesar Salad met gekookt ei, kip en asperges

Vandaag staat het artikel wat later online dan dat jullie van ons gewend zijn. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik vandaag mijn 26e verjaardag vier en dus lekker heb uitgeslapen vandaag. Maar om het goed te maken krijgen jullie vandaag het recept voor de beste salade ooit! Dit recept heeft ervoor gezorgd dat ik een salade echt helemaal geweldig vind! Makkelijk, snel, lekker en gezond, meer kan je niet willen toch?

Recept voor 2 personen:

  • Citroen 1 stuk
  • Gladde mosterd
  • Ansjovisfilet 2 stuks
  • Parmezaanse kaas 30 gram
  • Olijfolie 8 eetlepels
  • Griekse yoghurt 3 eetlepels
  • Spekjes 60 gram
  • Eieren 2
  • Kipfilet 1 borst (200 gram)
  • Aspergetips 100 gram
  • Cherrytomaatjes 200 gram
  • Little gem 2 kroppen
  • Ciabatta'tje van de versafdeling
Caesar Salad met croutons en gekookt eitje

Dressing

Wat ik altijd het makkelijkst vind, is om te beginnen met de dressing. Dan heb je dat in ieder geval alvast gedaan en kom je niet aan het einde van het recept in de stress. Snijd de citroen doormidden en karameliseer deze in een hete koekenpan tot het vruchtvlees donkere plekjes krijgt. Pers de citroen daarna uit in een kom. Roer een eetlepel gladde mosterd door het citroensap totdat het mooi egaal is. De ansjovis moet heel fijn gesneden zijn, zodat je dadelijk niet ineens met een stukje ansjovis in je mond zit. Voeg de fijngesneden filetjes toe en rasp 20 gram Parmezaanse kaas door het mengsel en roer dit met een garde erg goed door. Tijdens het doorroeren kan je de olie druppelsgewijs toevoegen zodat er een mooie dikke massa ontstaat. Als de dressing mooi heeft gepakt kan je 3 eetlepels Griekse yoghurt toevoegen samen met wat peper en zout naar smaak. Hou rekening met het feit dat je dressing op de salade altijd wat kracht verliest. Bewaar de dressing in de koelkast totdat je de salade opdient.

De salade met een mooi zachtgekookt eitje

Salade

Dan gaan we nu langzaamaan aan de salade beginnen. Begin met het uitbakken van je spekjes zoals jij ze graag wilt hebben. Ik bak ze uit totdat ze net een beetje knapperig zijn, maar nog wel een zachte textuur hebben. Kies trouwens eens voor het grote blok gerookt spek en snijd hier zelf mooie spekjes van. Je zal merken dat er veel meer smaak aan zit. Zet nu een grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. In de tussentijd kan je de kipfilet platslaan tussen huishoudfolie, hij moet ongeveer twee keer zo groot worden. Dit zorgt voor een gelijkmatigere garing en maakt de kip lekker mals. Als de grillpan echt heet is kan je de kipfilet kruiden met zout en in 5 minuten mooi bakken samen met de asperges. Pak je kipfilet in met aluminiumfolie en leg even apart op te rusten. De grillpan kan je nu mooi gebruiken om je croutons te maken. Snijd mooie plakken van je ciabatta en grill deze totdat hij lekker krokant is. Als hij klaar is kan je met een teentje knoflook over de crouton wrijven om hem een milde knoflook smaak te geven. Kook nu een eitje totdat hij zacht is, ik zorg ervoor dat het water kookt en laat de eitjes dan pas in het water zakken. Op deze manier moeten de eitjes ongeveer 6 minuten koken, zorg wel dat je ze daarna direct goed koud spoelt. 

Caesar Salad

Nu is het alleen nog een kwestie van het dresseren van je salade. Haal de lelijke buitenste bladeren van de sla af en snijd de sla in stukken van 1,5 tot 2 centimeter. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe, samen met de spekjes en de asperges. Voeg 4 eetlepels van de dressing toe en hussel de salade heel voorzichtig met je handen totdat elk blaadje een mooie coating van de dressing heeft. Pel je eitjes en snijd ze doormidden. Nu hoef je alleen de kip nog een klein beetje zwarte peper mee te geven en te halveren. En klaar is je perfecte salade!

Caesar Salad

Eet smakelijk!

Kelvin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura