27-04-18

Recept | Mosterdsoep


Mosterdsoep met spekjes, bosui en zure room

Vandaag hebben we een wat makkelijker receptje, want soms hebben we gewoon echt geen behoefte aan een grote maaltijd. Vandaar dat we hebben gekozen voor een lekker soepje. Laura houdt heel erg van mosterdsoep, maar de mosterdsoep uit pak in de supermarkt valt eigenlijk altijd tegen. En als je heel eerlijk bent, dan is een soepje maken echt geen rocket-science. Wij maken soep wel altijd in megaporties zodat we er twee dagen van kunnen eten en een deel in kunnen vriezen.

Recept voor 6 personen:

  • Rode ui middelgroot
  • Knoflook 2 teentjes
  • Aardappel 2 middelgroot
  • Prei a la crème 450 gram
  • Tijm 1 eetlepel
  • Gladde mosterd 2 eetlepels
  • Grove mosterd 2 eetlepels
  • Bouillon naar keuze 1,5 liter
  • Spekjes 90 gram
  • Bosui 1 bosje
  • Zure room 125 gram
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Het fruiten van een rode ui en twee teentjes knoflook

Begin met het snipperen van de rode ui en de teentjes knoflook. Dit hoeft niet zo fijn als op de foto, want uiteindelijk pureer je de soep toch. Fruit deze op laag vuur in een eetlepel olijfolie voor ongeveer 5 minuutjes, zorg ervoor dat je blijft roeren. Als de uitjes mooi zacht en glazig zijn kan je de tijm, prei en de in stukjes gesneden aardappel toevoegen.
Rode ui, knoflook, aardappel, prei en tijm

Voeg nu de bouillon in een keer toe, kies voor een bouillon die jij zelf lekker vindt. Ik heb gekozen voor kippenbouillon omdat ik vind dat deze het meeste smaak meegeeft. Laat je soep op een middel vuurtje rustig aan de kook komen. Als de soep kookt zet je het vuur laag en laat je hem 15 minuutjes rustig staan. In de tussentijd kan je de spekjes mooi uitbakken. Controleer na het kwartier of je aardappel gaar is. Zo ja, dan kan je de soep pureren samen met de mosterd zodat je soep klaar is. Voeg naar smaak eventueel meer mosterd toe samen met wat peper en zout en klaar is je soepje.

Voeg per persoon een mooie theelepel zure room, 15 gram spekjes en wat fijngesneden bosui toe. Dan beloof ik je dat je een heerlijke soep op tafel zet, laat je weten hoe het heeft gesmaakt?

Eet smakelijk!

Kelvin

PS: De soep is de tweede dag nog lekkerder!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura