12-12-2014

Salsa verde

Salsa verde is de "nieuwe" pesto. Heel erg makkelijk te maken en goed te combineren in vele (bij)gerechten. Je moet wel een vijzel of keukenmachine hebben om dit te maken. Benieuwd hoe wij dit gemaakt hebben? Lees snel verder.


Boodschappenlijst voor de salsa verde

1 plantje bieslook
1 plantje basilicum
1 plantje munt
olijfolie
1 teentje knoflook
25 gram pijnboompitten (walnoten/hazelnoten gaan ook, deze zijn een stuk goedkoper)
50-75 gram pecorino

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of vijzel en zorg dat dit de textuur van pesto krijgt (je kan zelf bepalen hoe grof je het wilt hebben).

De salsa verde is perfect om in te vriezen en kan eigenlijk overal voor gebruikt worden. Een kleine tip voor als je het wilt invriezen, doe dit in een ijsklontjes vorm. Op deze manier kan je het goed dozeren en heb je altijd een smaakmaker bij de hand.

We weten allemaal dat kruiden best wel duur zijn om te kopen. Koop daarom altijd een plantje, dit is in verhouding echt een stuk goedkoper en heb je er vaker plezier van. Ook kan je zo een grote hoeveelheid maken om een voorraadje aan te leggen.

Ben je benieuwd hoe wij de salsa verde gebruiken in een gerecht? Vanavond komt er een Easy, Quick and Yummy online met hoe je dit heerlijk kan combineren.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura


4 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! Sowieso is het leuker om saus zelf te maken dan het uit een potje te kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk is het super simpel...
    Maar vaak ben ik te lui/heb ik geen tijd...
    En dan moet ik ook nog de keukenmachine weer schoonmaken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura