06-04-2015

Easy, Quick and Yummy: Paasspecial

Voor de paasdagen weer eens een EQY, aangezien we allemaal gezellig met de familie samen komen heb je vaak geen zin om uren in de keuken te staan. Om toch een super lekker gerechtje voor te schotelen hebben we vandaag voor jullie een super simpele salade met gebakken zalm.

Wat heb je nodig voor dit heerlijke paasgerechtje?(2 personen):
2 stukjes zalm op de huid van 100 a 150 gram
1 zakje gemengde salade
½ komkommer
10 kerstomaatjes
2 eetlepels honing
2 citroenen
6 eetlepels olijfolie
peper en zout

Allereerst begin je met het maken van je honingvinaigrette. Gebruik het sap van 1 citroen, voeg hier de honing aan toe en roer dit alvast door. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Het is belangrijk dat de vinaigrette iets te zout is, zo komt hij op de salade perfect in balans. Voeg nu al roerend de olijfolie toe. Proef de vinaigrette, als hij iets te zuur is, is hij perfect.

Het makkelijkste is om nu de komkommer en de kerstomaatjes al in de vinaigrette te leggen, zo trekt de smaak er alvast in. Ik heb de tomaatjes gehalveerd en de komkommer in stukjes gesneden. Als je dit gedaan hebt kan je de zalm kruiden met zout en peper. Warm een koekenpan op en doe hier een beetje olijfolie in. Als de pan heet is kan je de zalm in de pan doen. Het is belangrijk om eerst de huidkant te bakken, zo krijg je een lekker krokante huid. Doe dit op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten. Zodra de huid mooi gekleurd is kan je de zalm omdraaien.

Wat ik persoonlijk erg lekker vind is om de huid er voorzichtig af te halen en de ongebakken kant ook nog even te bakken(double crisp yummy!!). Bak de zalm zoals jij hem het liefst hebt, ik houd er van als de zalm nog een beetje rosé is. Zo heb je niet de overheersende zalmsmaak maar een milde zalmsmaak. Als je de zalm goed vindt blus je deze af met het sap van een halve citroen. Haal wel eerst even de huid eruit, anders heb je deze voor niets knapperig gebakken.

Voeg de sla toe aan je vinaigrette en hussel deze lekker door, zorg ervoor dat elk blaadje een mooie "coating" heeft.

Nu een mooi bord pakken en dit bord mooi opmaken.  Voor een leuk effect leg je de zalm half of je salade en de knapperige huid weer schuin op de zalm. De foto's laten 2 stukjes zalm zien, maar dat komt omdat ik dit weekend alleen thuis was en ja het zou toch zonde zijn als je dat stukje niet gebruikt.

Ik zou zeggen eet smakelijk, maar dat komt wel goed!

Tot woensdag!

Kelvin & Laura

8 opmerkingen:

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura