17-04-2015

Waarom is anime zo populair?

Misschien hebben vele van jullie nog nooit een seconde van een anime-serie gekeken, maar stiekem is het toch heel erg populair.
Hoewel amine en manga (serie en strips) een schattige en kinderachtige reputatie hebben, kunnen deze toch heel spannend en zelfs gewelddadig zijn.

Maar waarom zijn ze nou zo populair?

Tsubasa Chronicle
Ik denk dat het voornamelijk zo populair aan het worden is, omdat alles mogelijk is. Het spreekt je diepste fantasieën aan, en voor iedereen is er wel wat te vinden. Je verdwijnt even uit de werkelijke wereld en duikt in een wereld vol monsters, speciale krachten en prinsessen.
Het gaat dus niet alleen maar om verhalen voor kleine meisjes (of voor kerels: verhalen met meiden met mega tieten), maar er zijn zelfs filosofische en dramatische verhalen te lezen/bekijken.


Zoals ik al zei, voor iedereen is er wel wat te vinden. Een van mijn favoriete anime, is Nana. Het gaat over een punk/rock band met hun zangeres. Hier is helemaal niks meisje-meisje aan en een hele leuke serie om mee te beginnen als je nog niet eerder anime gekeken hebt.

Nana
Niet te vergeten dat we als kind al blootgesteld worden aan verschillende anime. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon en Yu-Gi-Oh! Yep, is allemaal anime.

Pokémon
Wat vele niet weten is, dat sommige Hollywood films gebaseerd zijn op anime. De film Inception is gebaseerd op de anime film Paprika. Beide films vind ik erg goed, maar mijn voorkeur gaat toch echt naar Paprika. Met anime heb je gewoon zo veel meer mogelijkheden waardoor de "special effects" daadwerkelijk spectaculair zijn. Het "nadeel" is wel, dat sommige scenes daardoor ook best heftig kunnen zijn.

Paprika
En toch moet je er van houden. Het is anders dan wat we eigenlijk gewend zijn en het blijft het kinderlijke imago houden als je het niet kent.
In het begin vond ik het ook raar om weer "tekenfilms" en "tekenseries" te gaan kijken, omdat het voelde dat ik een "stap terug zette". Je moet wel net de serie vinden die bij je past, want er zitten wel redelijk veel bij die over schattige-middelbare-school-meisjes gaat. Daar kan ik dus helemaal niet tegen! Geef mij maar iets met meer verhaal.

Wil je eens wat anders proberen, zoek dan een leuke anime op. Op Google vind je zo ongelofelijk veel, ik kan me niet voorstellen dat er niks voor je bij zit.


Heb jij wel eens een anime gekeken of een manga gelezen? En zo ja, welke? Of waarom knap jij daar helemaal op af?

11 opmerkingen:

  1. heb het nog nooit gezien maar vind de plaatjes erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het echt ontzettend vaak gekeken en ik heb nog stapels manga liggen. Alleen ik heb het nu wel een beetje gezien, ik heb verschillende series gekeken (Ouran High School Host Club, Vampire Knight, Highschool of the Dead, en nog veel meer) alleen ik besteed mijn tijd nu aan al mijn andere hobby's ^_^
    Ik vind het nog wel leuk, maar echt kijken doe ik niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind er écht niks aan. Ik begrijp niet wat er leuk aan is. Ik ben sowieso al kritisch wat betreft animatie. Geef mij maar echte mensen. En het liefst Engels en niet Japans!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik blijf anime leuk vinden , en mooi ook ! Heb laatst een hele mooie gezien waar ik sprakeloos van werd , 'your lie in april' :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben vooral van de serieuzere series of de wat aparte onderwerpen (moyashimon bv). Maar ik vond the wallflower heel komisch en Saiunkoku monogatari is echt een van mijn favoriete series.
    Al heb ik nu al een tijd lang geen anime meer gekeken.

    Iemand nog een leuke serie om aan te raden? Iets met een ijzersterke verhaallijn, beetje romantiek, humor of een apart verhaal?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vroeger keek ik naar programma's met anime, maar echt geweldig heb ik het nooit gevonden. Wel vind ik het super knap hoe het gemaakt is! Een kunst opzich.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb er niet zo veel mee.. Wel een leuk artikel! Pokemon keek ik vroeger heel soms.. haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. POKÉMON gotta catch 'em all.

    Oooooh jeugdsentiment. Maar nee, verder nooit anime gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben de laatste tijd de Manga-adapties van oude literatuur aan het ontdekken. Ik kon er tot nu toe drie lezen via Netgalley, en het is leuk! Als je wilt ben je er in een uurtje doorheen, en het is een makkelijke (en leuke) manier om het verhaal van zo'n boek te leren kennen voor je het 'echt' gaat lezen, maar de tekeningen zijn zo gedetailleerd dat je ook tijden naar één plaatje kan kijken als je wilt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ja hoor, vergeet ik mijn google-account te veranderen in mijn naam/site =P Bij deze.

      Verwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura