04-02-2016

5 Tips voor sterke nagels


Ik heb het geluk om sterke nagels te hebben, maar niet iedereen is hiermee gezegend. Daarom vandaag een aantal tips om mooie sterke nagels te krijgen!

Stop met nagelbijten. Ik ben een echte nagelbijter helaas, maar de laatste tijd heb ik het onder controle. Door het nagelbijten of continu op de tafel tikken zorgen ervoor dat je nagels slap worden. Niet alleen ziet het er onverzorgd uit, het is ook nog eens onhygiënisch. Er zijn gelukkig genoeg producten te vinden die je helpen van je "verslaving" af te komen.

Hydrateren. Ondanks dat we allemaal weten dat je je huid goed moet verzorgen, vergeten we vaak onze nagels te verzorgen. Door vaak je handen te wassen, drogen je nagels uit. Smeer daarom geregeld je handen en nagels in met een lotion nadat je je handen gewassen hebt.

Laat je nagels ademen. Altijd nagellak dragen zorgt ervoor dat je nagels verstikken. Nou draag ik zelf wel de laatste tijd continue nagellak, omdat ik anders weer ga bijten... Keuzes maken! Maar ook ik probeer dat in ieder geval ze een nacht rust te geven, want anders kunnen ze geel en slap worden.

Vijlen. Wanneer je last hebt van slappe nagels, is dit enorm belangrijk. Ik vind het erg fijn om een glasvijl te gebruiken, maar iedereen heeft een andere mening over de verschillende soorten vijlen. Vijl altijd een richting op, ga niet als een gek heen en weer "zagen". Neem ook altijd een vijltje mee in je tas, zo kan je meteen je nagel bijwerken als je ergens achter bent blijven hangen. Zo beperk je de schade.

Goede nachtrust. Je zal nu wel denken "wat heeft slapen met mijn nagels te maken?". Nou, heel veel dus! Slaaptekort zorgt er voor dat de ontwikkeling van je nagel geremd wordt. Een schoonheidsslaapje is dus niet voor niks.


Ik ben nu wel enorm benieuwd wat jouw ultieme tip is om sterke en gezonde nagels te hebben!


Tot de volgende keer!

Laura

11 opmerkingen:

 1. Het laten ademen van de nagels is een fabeltje. Je nagels groeien vanuit de matrix. Die verzorgen is erg belangrijk. Er zijn behandelingen voor sterkere nagels en werken echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral vijlen met een glasvijl werkt voor mij heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tips! Ik hydrateer mijn nagels echt veel te weinig, goed om weer even te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele goede tips, hydrateren zou ik meer moeten doen. Een nagelverharder kan ook helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nagels ademen niet ;-) Maar hydrateren ben ik het absoluut mee eens! Smeren Smeren en nog eens smeren die nagelriemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn nagels zijn echt mega slap! :( Maar ik heb van alles al geprobeerd en niks werkt! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede tips! Helaas zijn mijn nagels echt super slap.. Ik ben zelf ook een nagelbijter. Maar ik heb besloten om nu écht te stoppen (deel 989990). Ik heb ook wel eens gehoord dat het gebruik van de pil kan zorgen voor slappe nagels (hormonen).. Maar ik weet niet of dit een fabel is

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een handige tips! Bij mij zijn het vooral mijn duimnagels die sterk zijn, maar de rest minder.
  En -oops- ik zaag dus met mijn nagelvijl :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie nagellak, een fris kleurtje. Ideaal voor de lente.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura