13-02-2016

Aanbevolen serie | The Bridge


We kennen allemaal wel dat moment dat jouw favoriete serie is afgelopen, en je een jaar moet wachten op de nieuwe afleveringen. Wij zitten nu in deze fase waarop we aan het wachten zijn op de nieuwe seizoenen... En toen kwamen we "The Bridge" tegen.

The Bridge begint op de brug tussen Denemarken en Zweden. Wanneer hier een lijk gevonden wordt, - precies op de grens tussen deze twee landen -, worden ook rechercheurs uit beide landen erbij gehaald om deze moord op te lossen.


De rechercheurs die deze moord proberen op te lossen, zijn Martin Rohde uit Denemarken en Sara Norén uit Zweden. Als snel merk je dat Sara een apart type is, die nogal socially awkward kan zijn. Martin heeft "problemen"om zich verstaanbaar te maken bij de Zweedse recherche, want ondanks dat je taal niet verstaat merk je toch dat er een redelijk verschil zit tussen de talen. Dit geeft een komische twist aan deze serieuze zaak.

Wanneer Martin en Sara de zaak proberen op te lossen, komen ze er snel achter dat het niet alleen bij deze ene moord blijft. Een seriemoordenaar lijkt Zweden en Denemarken te terroriseren.

Hoewel er Zweeds en Deens gesproken wordt in The Bridge, is dit absoluut niet storend. Zolang je ondertiteling hebt, is deze serie prima te volgen


Ondanks dat er een moord opgelost moet worden, lijkt dit niet op de bekende CSI. De afleveringen zijn op elkaar volgend en hebben een doorlopend verhaal. Meerdere verhalen spelen zich in het begin af, die onafhankelijk van elkaar lijken. Naar mate de serie vordert, komen alle verhalen samen en krijg je een groot geheel.

Wij kunnen nu nog meer over het verhaal gaan vertellen, maar eigenlijk moet je het zelf gaan kijken. We willen niet de serie gaan verklappen, want het verrassingseffect kan soms erg grappig of juist onverwacht zijn!Wij zijn echt verslaafd aan deze serie en kijken meteen een nieuwe aflevering zodra dit mogelijk is.

Hou je van detective en humor? Dan moet je The Bridge echt eens kijken. Er bestaat ook een Amerikaanse remake hiervan, maar persoonlijk vinden wij deze slechter dan het origineel.


Welke serie kan jij ons aanraden?


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

6 opmerkingen:

 1. Ja S1 heb ik gekeken, nu op naar S2!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n gave serie! Die Denen en Zweden weten hoe ze spannende series moeten maken. Lekker rauw. Ik kan niet wachten tot het volgende seizoen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier had ik nog niet van gehoord, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb eigenlijk nog nooit gehoord van deze serie, maar ik ben ook niet super bekend in serie land :'), maar dit is wel precies een serie die mijn vriend leuk zou vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeeh nooit van gehoord, klinkt goed! :o thnx voor de tippp

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura