11-04-2016

Doel | 2 L water per dag

Bron

We weten allemaal dat genoeg water drinken enorm belangrijk is. Toch halen de meeste van ons de 2 L water per dag niet.
Ik wil tot het einde van mei precies gaan bijhouden hoeveel water ik drink, om zo aan mijn 2 L water per dag te komen.

Maar wat versta ik onder "water"? (In groente zit ook water... )

Nee, ik heb het echt over glazen water. Koffie telt voor mij niet mee, maar thee wel. Ik heb het dan niet over die vieze thee met een chemisch smaakje, maar over echte gezonde thee.
Water met citroen telt voor mij ook, je wilt immers wel afwisseling hebben en het is ook nog eens hartstikke gezond.

Waarom doe ik dit eigenlijk? 

Nou, ik weet van mezelf dat ik te weinig drink. Ik vermoed dat een aantal kwaaltjes hierdoor komen (droge huid, soms hoofdpijn). Natuurlijk kan ik ook gewoon zo hoofdpijn krijgen, maar ik ben eigenlijk gewoon benieuwd of ik verschillen ga merken als ik anderhalve maand aanzienlijk meer drink.


Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte over hoe het gaat. Tot eind mei wil ik alles gaan bijhouden, dat is natuurlijk wel een flinke tijd. Hopelijk merk ik daardoor aan mijn lichaam wel verschillen.
Ik weet nog niet precies hoe ik jullie op de hoogte ga houden, maar ik denk dat ik elke twee weken wel een korte update geef.


Ik ben echt enorm benieuwd of jij de 2 L water per dag haalt, en of jij misschien tips voor mij hebt!


Tot de volgende keer!

Laura

7 opmerkingen:

 1. Goed dat je dit doel stelt eigenlijk zou ik met je mee moeten doen. Ik drink echt te weinig water en te veel koffie....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe dan gezellig mee! :) Je kan het allicht proberen ;)

   Verwijderen
 2. Ik moet ook echt meer water gaan drinken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaah ik probeer het al super lang maar het lukt me gewoon niet. Ik drink ook veel te weinig, vergeet gewoon te drinken en krijg ook geen dorst ofzo :( Hopelijk lukt het je, mooi doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je meer water wilt drinken zeg! Ik vrees dat ik ook te weinig water drink, ik doe stilletjes mee met je doel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik drink tussen de 1.8-2.5 liter water per dag en dan echt gewoon water.

  Doordat ik darmproblemen heb moet ik elke dag 4 zakjes medicatie oplossen in water, omdat mij dat te eel is doe ik 2x2 dus ik begin de dag met 600 ml water, mijn lichaam is dat nu ook gewend dus binnen een half uur is het op.

  Mijn tip is overal een flesje water mee naar toe nemen, gewoon bijvullen elke keer, dan kan je elke keer kleine slokjes nemen iov elke keer een heel glas, ook erg lrettig als je een flink stuk gaat lopen met de hond, voor zowel mezelf als voor hem.


  Ik merk echt het verschil, nu heb ik nooit meer last van mijn nieren en dat had ik wel met frisdrank en merk nu ook dat frisdrank totaal niet dorstlessend is.

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke uitdaging! Ik heb misschien wel een handige tip: gebruik steeds een flesje water en doe hier wat fruit in, hierdoor krijgt het water een lekker smaakje en drinkt het gemakkelijker. Bij mij werkt het! Succes

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura