08-04-2016

Persoonlijke Update | Zoeken naar een Promotietraject


Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een persoonlijke update. Een tijdje geleden had ik verteld dat ik probeerde in aanmerking te komen voor een Fellowship om zo te kunnen blijven waar ik nu stage loop. Ik hoopte hiermee dan mijn promotietraject te kunnen financieren.

Helaas ben ik niet door de voorronde gekomen. Hoewel mijn motivatie blijkbaar goed genoeg was, bleek mijn CV niet toereikend. Ik heb 9 maanden extra werkervaring vergeleken met medestudenten, dus ik weet niet wat ze dan verwachten... Maar goed, niks aan te doen.

Maar de zoektocht gaat dus verder naar een promotie plekje. Ik ben alsnog alles aan het proberen om te kunnen blijven waar ik nu stage loop, maar ik moet van het ergste uitgaan.

Bron
Er bestaat een website waar een groot deel promotietrajecten op geplaatst worden. Daar heb ik een interessant project gevonden, waar ik ook op ga solliciteren. Het is in Maastricht, wat toch wel erg fijn voor mij is.

Ik weet nog niet zo heel veel van het project af, maar ik weet wel dat ze onderzoek doen naar stamcellen om deze te gebruiken om weefselherstel van de patiënt te bevorderen.

Het is heel ander onderzoek dan wat ik nu doe (kankeronderzoek), maar deze promotie plaatsen komen vaak in juni vrij. Natuurlijk hou ik dat nog steeds in mijn achterhoofd, maar het kan nooit kwaad om ergens voor te solliciteren. Stel dat ik word uitgenodigd voor een gesprek, is het altijd een goede oefening. Solliciteren is namelijk nieuw voor mij. Natuurlijk heb ik wel gesolliciteerd voor een bestuursfunctie in de studievereniging (geen studentenvereniging), maar dit is toch wel een stuk belangrijker en formeler.


Het is dus nog niet gedaan met de strijd, maar ik geef niet op voordat ik iets leuks gevonden heb!


Ik hou jullie op de hoogte.

Laura

3 opmerkingen:

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura