06-04-2016

Help Zwerkat in Nood | Breng ze in veiligheid


Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben wij twee katten van Stichting Zwerfkat in Nood. Deze stichting helpt zwerfkatten op te vangen in gastgezinnen, waar ze op hun eigen tempo wennen aan het dagelijkse leven bij mensen thuis.
Toch doet Zwerfkat in Nood veel meer dan alleen dit.

Gisteren werd er een oproep geplaatst op hun Facebook, en wij konden het niet laten dit ontroerende verhaal te delen.

Een man vluchtte samen met zijn vrouw uit Syrië. Hij kon zijn lieve kat Yasmina natuurlijk niet achterlaten, dus namen zij haar mee in een mandje. Yasmina bleek echter zwanger te zijn en beviel tijdens de lange reis van twee kittens.

Het nieuwe gezinnetje werd zo goed mogelijk verzorgd. Ook tijdens de angstige boottocht werd er alles aan gedaan om ze veilig te houden.

Uiteindelijk kwamen ze aan in een tentenkamp in Griekenland, waar ze nog steeds verblijven. De katten zitten nu grotendeels in hun mandjes, wat natuurlijk absoluut niet ideaal is voor hun. Ze hebben al veel meegemaakt en leven in angstige tijden.


Er is gelukkig een oplossing bedacht! Yasmina en haar kindjes kunnen tijdelijk ondergebracht worden bij vrienden in België.

Maar, zoals zo vaak, er is geen geld...

Zwerfkat in Nood heeft al een bedrag geschonken om de vliegreis te betalen, en vraagt of wij ook een steentje bij willen dragen. Elke euro is belangrijk om de katten in veiligheid te brengen.


Via hun Facebookpagina kan je het hele verhaal lezen, maar ik heb het zo goed mogelijk samengevat.

Als je je geroepen voelt om iets goeds te doen vandaag, kan je via deze link een bedrag doneren. Je weet zeker dat het goed terecht komt.


Wij zijn niet door Zwerfkat in Nood benaderd om dit te promoten. Wij vonden dit zelf een ontroerende actie, die we zeker met jou wilden delen.


Doneer jij wel eens aan goede doelen of stichtingen?


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

2 opmerkingen:

  1. SUPER dat jullie hier aandacht aan besteden. Wat een verhaal, die katten hebben in elk geval goede baasjes, hopelijk gaat het lukken ze in veiligheid te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Awww, kijk, mensen die zo om dieren geven zijn mensen naar mijn hart <3

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura