12-04-2018

Recept | Pasta Meatballs

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Ik wil graag beginnen met het feit dat dit geen Italiaans recept is, zoals vele dit wellicht denken. Dat maakt het absoluut niet minder lekker, maar het is toch wel goed om je klassiekers te kennen. De spaghetti met gehaktballetjes is ontstaan in Amerika en is een gevolg van Italiaanse immigranten die weinig geld te besteden hadden. Uiteindelijk is het een samenvoeging geworden van goedkopere staples. Al met al is deze klassieker dus de "foodbaby" van de fastfoodcultuur van Amerika en de liefde voor de pure keuken van de Italianen. In deze post vind je mijn eigen recept.

Recept voor 4 personen:

  • Half om half gehakt 500 gram
  • Gerookt paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Rode pesto
  • Knoflook 3 tenen
  • Ansjovis 2 filets
  • Courgette
  • Blikje tomatenpuree
  • Blik gepelde tomaten
  • Rode peper
  • Port
  • Pasta 
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Zoals ik al zei is dit een gerecht zoals ik de pasta zelf lekker vind. Er is geen perfect recept, voel je vrij om dingen weg te laten of juist dingen toe te voegen die jij lekker vindt. We beginnen met het maken van de gehaktballetjes. Ik heb voor dit recept een viertal balletjes per persoon gerekend. Dit kunnen er natuurlijk altijd meer of minder worden als je je balletjes een andere maat geeft. 

Meng het gehakt met een volle eetlepel rode pesto, een theelepel knoflookpoeder, een theelepel uienpoeder, een theelepel gerookt paprikapoeder en wat peper en zout. Als alles goed gemengd is kan je de balletjes rollen. Deel vooraf het gehakt alvast door vieren, zo heeft iedereen even veel en komt er geen ruzie aan tafel. Maak van elk deel het gewenste aantal balletjes. De balletjes garen we in een grote kookpan, het liefst met een dikke bodem, in een laagje olijfolie. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten een mooi kleurtje hebben. Gaar hoeven ze nog niet te zijn, want de saus suddert nog wel even door.

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Snij terwijl je balletjes aan het bakken zijn alvast drie teentjes knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Snij ook een halve rode peper fijn, of je de zaadjes er in laat zitten moet je natuurlijk zelf weten. De courgette heb ik geraspt zodat hij niet heel herkenbaar meer is. Dit is ideaal om kleine kinderen onbewust meer groente te laten eten. Fruit de knoflook samen met de rode peper en ansjovis mee met de balletjes totdat de knoflook begint te kleuren, dan kan je de courgette toevoegen. Laat dit geheel onder voorzichtig doorroeren even twee minuten sudderen. Als de courgette twee minuten hitte heeft gehad kan de tomatenpuree erbij, roer dit goed door en laat even ontzuren.

Als de tomatenpuree even meegebakken is kan je het geheel afblussen met een glas rode wijn. Ik heb in dit recept rode port gebruikt omdat dit een net iets zoetere saus geeft. Laat de port een klein beetje inkoken voordat je de gepelde tomaten toevoegt. Om ervoor te zorgen dat de tomaten oplossen haal ik altijd even een mes door het blik om ze alvast wat te helpen. Spoel het blik na met water en doe dit water ook in de pan.

Nu komt het moeilijkste! Namelijk wachten! De saus wordt namelijk alleen maar lekkerder als je hem ongeveer een half uur op laag vuur laat pruttelen.Uiteindelijk hou je ongeveer een liter pastasaus over! Daarna is het een kwestie van je pasta koken en deze mengen met de saus. Ik zeg succes gegarandeerd. Zeker voor kinderen is dit een heerlijk recept om lekker veel groentjes binnen te krijgen.

Eet smakelijk!

Kelvin

2 opmerkingen:

  1. uuuuhhhlalala.....yummy yummy :))) :D :D....looks so delicious :)) ....Thank you for this recipe! Wish you a nice evening and best wishes from unterkunft schenna ( https://www.weinmesser.com );) yours, Marion ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Marion, you are very welcome! All the best to you in Italy, we hope you visit our blog more often

      Verwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura