15-05-2015

5 Kinderseries van vroeger

Ik telde vroeger de uren af voordat mijn lievelingsserie weer begon. Ik kon niet wachten en zodra het begon, verdween de wereld om mij heen en kroop ik in de tekenfilm/animatie wereld.
Hoe "erg" het ook is, zodra ik weer een klein stukje van een van de series kijk, voel ik me meteen weer een klein kind en wil ik blijven kijken.


Keken jullie deze series ook?

Cow and Chicken


Bron
Cow and Chicken gaat over een koe en haar oudere kip-broer. Hoewel het een kinderserie is, zitten er veel volwassen grappen in. Ook komen blote billen geregeld terug, wat leuk is voor elke generatie.
Als kind begreep ik de volwassen grappen natuurlijk niet. Het is best "schokkend" om deze grappen nu te horen, omdat je weet dat kinderen er naar kijken.
Toch is het ook wel leuk om bepaalde grappen te begrijpen die voor kinderen heel onschuldig lijken.

Powerpuff Girls

Bron

Volgens mij heeft elke meid dit wel gekeken. De drie meiden moeten elke keer de stad redden met hun superkrachten van monsters en bad guys.

Voor mij is dit echt een klassieker. Ik vond het serieus spannend dat de stad steeds weer aangevallen werden was altijd benieuwd hoe ze iedereen gingen redden. Niet te vergeten dat ze laserstralen uit hun ogen kunnen schieten, dat is toch super gaaf!

Johnny Bravo

Bron

Ook dit is voor mij een klassieker. Johnny Bravo is een soort "Elvis" die elke aflevering op zoek gaat naar een lekkere vrouw om te versieren. 

Net zoals bij Cow and Chicken zitten hier meer dan genoeg volwassen grappen in verwerkt. Toch vind ik het goed dat er in de serie de vrouwen hem altijd afwijzen. Zo leren kinderen alsnog dat uiterlijk niet alles is in het leven.

Tom and Jerry

Bron
Iedereen kent ze wel. Hoewel ze elkaars vijanden zijn, zie je vaak genoeg dat ze toch van elkaar houden als de ander in een benauwde situatie zit. Dit is ware vriendschap.

Magic School Bus

Bron
Een groep kinderen gingen met hun lerares magische schoolreisjes maken. De bus kon allerlei vormen aannemen en krimpen tot op microscopische schaal.

Altijd al heeft wetenschap mij gefascineerd en deze serie heeft daar zeker bij geholpen! Het menselijke lichaam en de natuur werden op een speelse manier uitgelegd, zodat jong en oud het konden begrijpen. Helaas is het enorm moeilijk om de afleveringen terug te vinden hiervan, anders zou ik alles zeker nog eens gaan kijken.


Wat zijn jullie favoriete series van vroeger?


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

13 opmerkingen:

 1. Oohh wat grappig! Uit dit lijstje keek ik alleen de Magic School Bus, wat een nostalgie haha ik kan me er nog amper iets van herinneren behalve de intro een beetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Magic School bus ken ik niet, de rest uiteraard wel. Ik was geen kind toen Cartoon Network in Nederland kwam maar keek er graag naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tom & Jerry!!! :) Daar kon ik mezelf uren mee vermaken, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Powerpuff Girls jaaaaaa! Wat ik echt helemaal gek op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Behalve tom & jerry ken ik ze eigenlijk niet, ik denk dat ik een flink stuk ouder ben haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral Tom & Jerry was hier favoriet dat stond echt bijna elke dag op de tv haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! De eerste 4 keek ik ook. Al was kissyfur mijn favoriet. Een beertje en zijn vader had een watertaxi. Ook captain n, dungeons and dragons en ulisys keek ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik keek ze echt allemaal (en nog meer, ik was denk ik tv-verslaafd)!
  Bij de Powerpuff Girls was ik vroeger soms nog best wel bang, er zaten soms "enge" monsters in...
  Ik mis eigenlijk nog Dexter's Laboratory, die vond ik helemaal geweldig :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van plan nog een deel twee te schrijven, dus dan ga ik hier zeker over schrijven!
   Het zijn er gewoon te veel om in 1 artikel te proppen xD

   Verwijderen
 9. Tom and Jerry.. Jaaaa! Leuk artikel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik keek vroeger vaak naar Spongebob. Maar als ik nu die lach van Spongebob hoor, irriteer ik me er enorm aan haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OH MY GOD! JA! Nostalgie! Tom & Jerry kijk ik nog weleens als het op TV is, maar dat is echt heel zelden. Cow & Chicken vond ik ook helemaal het einde, net zoals Johnny Bravo, dat haar ook. :')

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura