22-05-2015

Kipfilet met bacon, sla en knoflook rozemarijn aardappels

Vandaag waren we heel hard aan het denken wat we precies wilde eten en na een uur kwamen we niet verder dan kipfilet. Dus besloten we maar het meest voor de hand liggende te doen en sla en aardappeltjes erbij te nemen. Simpel, saai en alledaags. Totdat ik me ineens bedacht dat we in de tuin nog een mega rozemarijnplant hebben staan. Laura ging de boodschappen doen en ik ging aan de slag met de rozemarijn voor een fantastisch lekkere marinade die je zowel voor de kip als de aardappels gebruikt.


Boodschappenlijstje:
4 flinke takjes rozemarijn (gestript)
olijfolie
2 kippenborstfilets
2 tenen knoflook
ontbijtspek of bacon
aardappelwedges
1 kropsla
50 gram feta
cherry tomaatjes
komkommer
mosterd
azijn
honing
peper en zout


Een vijzel is in dit recept best handig aangezien de marinade veel beter naar voren komst als je de rozemarijn gevijzeld hebt.
Doe de rozemarijn in de vijzel met een flinke snuf grof zeezout en ga als een malle tekeer totdat je de rozemarijn niet meer als zodanig herkent. Voeg nu de knoflook toe en sla deze ook met de vijzel kapot. Voeg de olie toe en proef de marinade, hij moet wel flink zoutig zijn.
Leg de kip in de marinade en laat dit om en nabij een uur trekken.


Zorg dat de oven op 250 graden celsius is voorverwarmd. Rol de kip helemaal in bacon en leg deze in een ovenschaal en gaar de kip in de oven, dit neemt om en nabij 25-30 minuten in beslag. Controleer het wel altijd even, kip kan beter net iets te lang in de oven zitten dan te kort.

Gebruik de overige marinade om de aardappelwedges mee te bedekken en doe deze ook in de oven. Nu de twee dingen die het langste nodig hebben gedaan zijn kan je rustig de dressing maken en de sla toevoegen.


Roer 2 theelepels mosterd samen met 2 eetlepels azijn en 1 theelepel honing goed door elkaar voordat je de olijfolie toevoegt en gooi daarna de sla, tomaatjes, feta en komkommer erbij. Even goed door elkaar mengen en je hebt een heerlijke simpele salade.


Als het goed is zullen de aardappels en de kip om en nabij even snel klaar zijn en nogmaals controleer altijd je kip even voor dat je daadwerkelijk met eten begint, niets is vervelender dan tijdens het eten merken dat je kip niet helemaal gaar is waardoor je weer de keuken in moet.

Eet smakelijk


Kelvin en Laura

9 opmerkingen:

 1. Lekker! Nog nooit iets met rozemarijn marinade gehad dus ben benieuwd, het klinkt heel lekker en ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rozemarijn aardappels? YUM! Klinkt en ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er lekker uit! Ik eet zelf geen vlees maar ik denk dat mijn familie hier wel heel gelukkig van zou worden, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke maaltijd, ziet er lekker uit! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De marinade klinkt goed! Ik gebruik echt nooit rozemarijn jammer. Misschien toch maar een kruidenplantenbak ding aanschaffen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hmm lekker, aardappeltjes uit de oven vind ik altijd heerlijk!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura