20-07-2015

Burger voor mensen met échte trek

In iedereen zit stiekem wel een burger liefhebber. Een keer in de zoveel tijd je storten op een massief broodje (en helemaal onder de saus zitten) hoort daar natuurlijk bij.
Wij hebben laatst zo'n burger gemaakt, die nog niet eens ongelofelijk ongezond was! 
Als je eens wilt uitpakken en je échte trek hebt, dan is deze meester-burger voor jou zeker een aanrader!


Wat heb je nodig? (2 personen)
2 Italiaanse bollen
4 burgers (2 p.p)
4 plakken spek
tomaat
uiencompote
halfvolle mayonaise 
Port salute (of andere smelt-kaas naar keuze)

Meng de uiencompote (lees hier het recept) met mayonaise. Je kan hier zelf de verhouding kiezen, dus proeven is een must bij deze stap (*wat erg hè?). Zet dit weg in de koelkast, zodat de smaken allemaal goed in de mayonaise kunnen trekken.

Begin met het uitbakken van de spek. Je kan een klein beetje olijfolie gebruiken om dit proces te helpen in het begin. Wij hebben een stuk spek gekocht en daar zelf wat dikkere plakken konden snijden. Een stuk spek is niet veel duurder dan kant-en-klare plakken en de kwaliteit is een stuk beter. 


Als de spek lekker knapperig gebakken is, kan je deze laten uitlekken op een stukje keukenpapier. Gooi het vet in de pan niet weg, hier gaan we de hamburgers in bakken!
Terwijl de hamburgers aan het bakken zijn, kan je de Italiaanse bol in drie stukken snijden zodat je een onderstuk, middenstuk en bovenstuk hebt. Leg deze stukken heel even in de pan om "mee te bakken" en zodat het de heerlijke smaken van de hamburger en het spek kan opzuigen.Voordat de hamburger helemaal gebakken is, kan de plak kaas erop gelegd worden om te smelten. Smelt deze niet/niet snel genoeg? Pak een grote deksel en zet deze op de koekenpan. Hierdoor gaat de warmte circuleren en en los je het probleem op!

En dan nu: het samenstellen van je burger!

Smeer wat saus op het onderstuk en leg daar een hamburger op. Het middenstuk komt weer daar bovenop met saus, burger, een plak tomaat en als laatste de spek. Maak het af met het bovenstuk. 

Deze burger is nogal onstabiel, dus pak een lange satéprikker om het allemaal wat meer stevigheid te gevenWij hebben de burger met aardappels uit de oven gegeten en een lichte salade erbij.

Geniet van deze meester-burger! Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

10 opmerkingen:

 1. Ik ben dol op burgers maar zou deze niet opkunnen hoor! Wauw wat is die groot haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huge!! Wat een geweldige burger met veel verdiepingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fingerfood voor vuisten! Dit is nou ern burger van formaat. Yumm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat doen jullie me toch aan, ik krijg spontaan erge honger xD!
  Dit is echt een burger die ik ook aan mijn vriend kan voorschotelen, dus bedankt voor het recept :'D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, hier zou ik meteen in willen bijten. Hij is gigantisch maar voor zo'n burger hou ik wel een plekje in mijn maag over, hahaha :D Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat ziet die burger er heerlijk uit zeg!
  Hier kan je mij wel blij mee maken :)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet deze burger er heerlijk uit! Ik heb nu echt honger, kom maar op :-).

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura