26-07-2015

Weekendje weg! Elsas (dag 2)

Wat hebben we genoten van het Basel Tattoo Festival! De tweede (en ook laatste) dag van het weekend was aangebroken. We gingen Basel verlaten en over de grens naar Frankrijk, de Elsas!
Goeie morgen! Na 5 uur slaap (en de vorige dag ook al om 5:15 uur opstaan) was het wakker worden een beetje moeilijk. Gelukkig waren de bedden heerlijk en hebben we daarom goed geslapen (en we waren uitgeput).


Nog half slaperig gingen we naar het ontbijt buffet toe. We hadden hier genoeg keuze uit toast met beleg, yoghurt en fruit.Ook kon je zelfs een croissantje pakken, heerlijk om langzaam wakker te worden.


Smakelijk!


Natuurlijk hoort er ook een kop koffie bij. Ik kies altijd voor een cappuccino. Later nam ik ook  nog een heerlijk glas jus d'orange.


Nadat we ons even opgefrist hadden, vertrokken we met de bus naar Eguisheim, een klein stadje in Frankrijk. 


Het eerste wat ons opviel waren de vele druiven ranken die overal stonden. Dit had wel iets te maken met onze eerste activiteit (kan je het al raden?).


Alle gebouwen in het stadje zagen er ongelofelijk schattig uit. De houten balken aan de buitenkant brengen je terug naar vroeger.In het midden van Eguisheim stond een kleine fontein. Voor mij geeft dat altijd een romantische sfeer.En toen was het tijd voor de activiteit! Om 11:00 uur mochten we aanschuiven. Kijk hoe schattig de krukjes zijn, gemaakt uit oude wijnvaten.


Want ja mensen, om 11:00 uur gingen wij wijn proeven! Snikheet was het, dus uiteindelijk begon je het wel te voelen.
De wijnen waren allemaal gemaakt door de eigenaar waar we zaten. Alles was biologisch en het smaakte heerlijk! We hebben voor ons zelf ook nog twee flessen gekocht.


Om je smaak te neutraliseren tussen de wijnen, kregen we een soort tulband cake. Omdat ik zo vroeg niet veel wijn kan drinken, vloog ik bijna op de cake af. Even wat eten tussendoor! Na de proeverij hadden we nog even tijd om door Eguisheim te lopen. Zoals we al eerder lieten zien op dag 1, ooievaars zijn er daar in overvloed. Een heel toepasselijk shirt dus.


Rond 13:00 uur gingen we met de hele groep lunchen. We konden zelf niet kiezen wat we wilden eten, dus het was een verrassing.
Het voorgerecht was deze salade met stukjes worst. Hoewel er redelijk veel dressing op zat, smaakte het prima! Altijd lekker, een verfrissende salade op een hete dag.


En toen kwam het hoofdgerecht.... Bedenkt even dat het 30 graden is... en dan krijg je een bord vol met zuurkool en worst! Nee, dit was helemaal niet voor mij weggelegd. Kelvin heeft er lekker van zitten eten, maar voor mij was dit veel te zwaar. 


Na de lunch hadden we nog heel even tijd voordat we weer verder zouden gaan. 


Kelvin heeft zich uitgeleefd! 


Ik ben gek op het gevoel van de toetsen van een oude telefooncel. Helaas zie je ze bijna niet meer, maar toevallig stond er daar een! Daarna wel meteen mijn handen ontsmet, ik wil niet weten wat er allemaal op die toetsen groeit *brrr*.


Een stukje verderop was het stadje Turckheim. Dit moet een heel toeristisch stadje zijn, maar helaas was het natuurlijk uitgestorven toen wij aankwamen.
Er waren ongelofelijk veel zwaluwnestjes in dit stadje. Zo schattig dat je kleintjes een kijkje kwamen nemen.


Omdat er verder niks te doen was, besloten we daarom maar een ijsje te eten als vervroegd avondeten.
Later hoorden we dat we eerder uit Turckheim zouden vertrekken omdat het zo uitgestorven was. Eenmaal vertrokken konden we genieten van het prachtige landschap dat langzaam veranderde naar mate we dichter bij huis kwamen. 

Uiteindelijk kwamen we rond middernacht aan. Uitgeput vielen wij in bed, nagenietend van een heerlijk weekend dat veel langer leek te duren dan 2 dagen.


Wat zijn jullie vakantie plannen?


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

8 opmerkingen:

 1. Wat een super leuke foto's! Frankrijk is inderdaad heel mooi om te zien met die oude spulletjes en gebouwtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Heerlijk toch, zo uitgestorven? Fantastisch om foto's te maken zonder die drommen toeristen die er steeds voor staan! Lijkt me een echte aanrader, deze plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk eten zie ik allemaal voor bij komen! Mooie foto's hoor! Frankrijk blijft een geweldig en afwisselend land hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's! Het ziet er mooi uit daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die huisjes zien er zo gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook weer zo'n heerlijke dag :-)! Erg mooie foto's ook, geeft een mooie impressie :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat ziet het er geweldig uit! ik vind het wel fijn dat het rustig is ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt echt alsof jullie een geweldig weekend hebben gehad! Wat een leuke stadjes ook :D
  Ik ben stiekem wel een beetje jaloers hoor :3

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura