30-10-2015

Top 007 James Bond Hits

Bron

Eergisteren is de nieuwe James Bond film in première gegaan, Spectre. Dit wordt tevens de laatste James Bond film met Daniel Craig.
Iets wat elke James Bond film die speciale sfeer geeft, zijn de kenmerkende liedjes.

Vandaag zetten wij onze top 7 op een rijtje.

Spectre is de 24e James Bond film. In 1962 kwam de eerste film uit, met de welbekende melodie. Elk lied geeft op zijn manier de sfeer weer van de spannende, maar ook weer sexy film.


Nummer 7: Live and Let Die - Paul McCartney & WingsNummer 6: Goldfinger - Shirley Bassey


Nummer 5: Diamonds Are Forever - Shirley Bassey


Nummer 4: The Man With the Golden Gun - Lulu


Nummer 3: A View to a Kill - Duran Duran


Nummer 2: GoldenEye - Tina Turner


Nummer 1: Dr. No - Orkest o.l.v. John Barry (allereerste film)James Bond films, en ook hun muziek, roept bij iedereen herinneringen op. Wij vonden het super leuk om de liedjes op te zoeken, en merkten dat we meteen over de film begonnen te praten. Daarom willen we jullie ook vragen om jullie top James Bond liedjes te benoemen! We zijn er echt benieuwd naar.


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

13 opmerkingen:

 1. Heel leuk artikel! Laatst bij de dwdd zag ik ook een overzicht van alle liedjes. Het zijn er al zoveel!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Golden eye en het liedje van Madonna (staat niet in dit lijstje) zijn mijn favorieten!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook nog even over het lied van Madonna nagedacht, maar vond het niet echt een James Bond lied (persoonlijke mening). Op zich zelf is het wel een goed lied ;)

   Verwijderen
 3. Bij sommige nummers wist ik niet eens dat ze voor de film werden gebruikt (zoals bijvoorbeeld van Duran Duran - A View to a Kill)!
  Ik ben echt totaal geen James Bond fan en weet eigenlijk ook niet welke nummers er nog meer gebruikt worden ^^"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Golden Eye blijft toch een topper vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal goed (ik houd van James Bond, dus iets verkeerds doen is moeilijk, maar niet onhaalbaar *kuch* Lazenby *kuch*), maar ik mis Skyfall.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Skyfall is zeker een goed lied, alleen vond Kelvin het niet echt een James Bond lied. Wij vonden deze 7 liedjes allemaal goed, dus besloten we hiervoor te gaan ;) Er is ook zo veel keuze!

   Verwijderen
  2. Ben sowieso niet zo een heel grote Adele fan.

   Verwijderen
 6. Ik heb nog nooit een film van hem gezien, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh jaa Diamonds Are Forever vind ik er ook echt bij horen! Die vind ik denk ik ook wel het meest memorable van alle liedjes. Skyfall herinner ik mij ook nog wel goed, maar dat liedje sprak mij dan weer niet zo aan, denk toch omdat Adele totaal niet mijn ding is qua muziek. Wel jammer dat dit Craig's laatste James Bond film is, dat wist ik niet eens! Stiekem mis ik de James Bond's van vroeger nog wel eens haha, voor mijn gevoel heeft Craig net een paar films gedaan en is hij pas net begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor mij mist hij de charme die zijn voorgangers wel hadden... Het moet wel (voor mij dan) een sexy vrouwenverslinder zijn xD dat miste ik bij Craig helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je ze op een rijtje heb gezet! Zo grappig hoe in alle liedjes een bepaalde sound zit! Maar uhh, volgens mij is dit niet de laatste van Daniel Craig! Hij heeft volgens mij nog één film die hij moet maken.... Maar misschien heb ik dat verkeerd ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura