05-02-2016

Recept | Noedelsoep met Aziatische gehaktballetjes


Vandaag weer eens een lekkere variatie op noedelsoep. Voor ons is dit toch echt het ideale recept voor een avondje waar je echt totaal geen zin hebt om te koken. Het neemt namelijk nauwelijks tijd in beslag! Van begin tot eind ben je maximaal 15 minuten bezig, dus heb je vanavond eens wat minder tijd? Maak dan deze heerlijke noedelsoep.


Boodschappenlijst

Voor de soep
250 gram champignons
1 paprika
1 chili peper
2 lenteui
2 kippenbouillon
1,5 liter water
125 gram rijstmihoen

Voor de gehaktballetjes
300 gram gehakt
1 theelepel five spice
2 eetlepels paprika en chili poeder
3 theelepels mosterd
4 theelepels sesamolie
zout

We beginnen met het opzetten van een pan met 1,5 liter water en 2 bouillonblokjes. Als het water opstaat kan je beginnen met het rollen van de balletjes. Meng het gehakt, bij voorkeur gemengd of varkens, met de kruiden, de mosterd en de sesamolie. Als je allemaal even grote balletjes wilt hebben gebruik dan een theelepel of iets dergelijks.
Tip! Rol de balletjes met vochtige handen. Door het vocht plakt het gehakt minder aan je handen.


Als je de balletjes hebt gedraaid, halveer je de champignons en dan is het water waarschijnlijk al aan de kook. Voeg de rijstmihoen, de champignons en de balletjes toe en kook net zo lang als de verpakking van de mihoen aangeeft. Nu heb je de tijd om je paprika en lenteui te snijden en te verdelen over 3 of 4 kommen. Als de mihoen en de balletjes gaar zijn is het alweer tijd om op te scheppen en te smullen! Oja en beloon jezelf met een extra balletje, voordeel van de chef zullen we maar zeggen. ;-)


Wat is jouw favoriete gerecht om snel te maken?

Eet smakelijk!


Kelvin en Laura

6 opmerkingen:

  1. Een maaltijdsoepje kan mij altijd wel bekoren en de Aziatische versie is zeker lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb eigenlijk nog nooit noedelsoep gemaakt, maar vind noedels wel heel lekker. Tijd dat ik dat een keertje ga maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit wil ik ook eens zelf maken! Ik houd van dit soort soepjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, morgen ga ik pas boodschappen doen maar wil dit nu al maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nomnomnomnom deze ziet er zozozo lekker uit! Ik sla m op en wil hem binnenkort .. ooit.. ergens.. sooon, maken en eten :D

    BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura