23-07-2016

Afgestudeerd! En nu?


Het is officieel! Ik ben afgestudeerd en mag mezelf Master of Science noemen. We hebben gefeest en gejuicht, maar dan dringt het opeens door... En nu?

Tijdens mijn studie werd ik goed voorbereid op het werken in het lab. Maanden stage heb ik gelopen en vele technieken heb ik geleerd. Het enige wat wij niet "geleerd" hebben, is "Hoe kom ik nou eigenlijk aan een baan??".

Cursussen 

Afgelopen jaar hebben wij gelukkig wel twee cursussen gehad die erg handig waren. We leerden hoe wij ons CV het beste konden indelen, maar ook het proces van een sollicitatiegesprek werd behandeld. Toch wel fijn om daar een klein beetje oefening in te krijgen als je nog nooit een officieel gesprek gehad hebt.

Maar hoe nu verder?

Het enige waar we niet in begeleid werden, is het zoeken naar een baan. Geen websites of bedrijven werden besproken, je staat er dus echt alleen voor.
Ik moet wel even zeggen dat toen een klein beetje de paniek toesloeg. Waar moest in hemelsnaam beginnen met zoeken? Gelukkig zijn een paar vrienden van mij al afgestudeerd die mij hiermee konden helpen.

Een Master titel? De banen worden jou dan toch aangeboden?

Iets wat ik echt te vaak hoor als ik vertel dat ik op zoek ben naar een baan. Ik moet toegeven dat ik verwacht had dat het een stuk makkelijker zou zijn om een baan te vinden. Het is echt moeilijk iets te vinden wat ook echt bij jou past. Ook hier werden wij niet echt op voorbereid... Een waarschuwing vooraf was wel fijn geweest.
Het woord "bedrijf" werd ook nauwelijks genoemd, omdat er eigenlijk vanuit gegaan wordt dat je een PhD (promotie) gaat doen. Toch zijn er genoeg farmaceutische bedrijven die onderzoek en productie van medicijnen doen.

Solliciteren

Ik heb nu in totaal pas twee gesprekken gehad, die helaas niks geworden zijn. Gelukkig mag ik binnen een bedrijf (waar ik eerst afgewezen was na een gesprek) wel voor een andere functie solliciteren, waar ik enorm veel zin in heb. Ze hebben mijn CV namelijk intern doorgestuurd naar een andere afdeling. Toch een goed teken vind ik!

Genieten van de laatste zomervakantie

Hoewel ik natuurlijk actief op zoek ben naar vacatures, geniet ik nog lekker van mijn allerlaatste echte zomervakantie. Werkeloos of niet, dat uitslapen is zeker geen straf!


Tot de volgende keer!

Laura

9 opmerkingen:

 1. Begrijp de paniek heel goed. En het is nu ook een moeilijk tijd om iets goeds te vinden. Positief dat ze intern toch je cv doorgestuurd hebben, ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Ik kan me voorstellen dat het ineens voelt alsof je er alleen voor staat, maar t komt vast goed. Ik zal voor je duimen! Succes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja die overgang is even slikken. Jammer dat je daar niet goed op voorbereid bent. Maar als je al een paar gesprekken gehad hebt loopt het sollicitatieproces dus wel redelijk goed :) Gaat helemaal goed komen! O ja, en nog gefeliciteerd natuurlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat ze dat niet echt hebben behandeld bij je studie zeg! Maar ik geloof dat het je wel gaat lukken ;) hopelijk krijg je de baan!
  Succes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, en met die baan komt het echt wel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met het vinden van een baan! Gaat vast helemaal goedkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey laura,

  Gefeliciteerd! En succes met solliciteren en het vinden van een baan, hopelijk kan je terecht bij dit bedrijf waar je mag solliciteren :) . Wel jammer dat ze er jullie niet op voorbereid hebben, maar het gaat zeker goedkomen!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed van je! Gefeliciteerd! Hopelijk vind je een leuke baan die bij jouw past! -x-

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura