25-07-2016

Genoeg water drinken met PLANT NANNY


Met deze warme dagen is het enorm belangrijk om ook genoeg te drinken. Toch blijft het soms moeilijk om je er aan te herinneren dat je echt wel die 2 liter water per dag moet drinken.
Gelukkig bestaat er een enorm leuke app die je hierbij helpt!

Waarom Plant Nanny?


Er bestaan genoeg apps waarbij je herinnerd wordt om vaak een glas water te drinken. Persoonlijk vind ik deze apps nogal saai en verwijder ik ze binnen twee dagen.
Plant Nanny zorg er voor dat je water gaat drinken, omdat je dat nodig hebt om het spel te spelen. Natuurlijk kan de app niet zien of je vals speelt of niet (aangeven dat je gedronken hebt terwijl dat niet zo is), maar eigenlijk moet je gewoon eerlijk tegen jezelf zijn.

Hoe werkt Plant Nanny?

Plant Nanny is een spel waarbij je zaadjes laat uitkomen en groeien door middel van ze water te geven. Elke keer dat jij een glas water gedronken hebt, geef je dit aan in de app. Hiermee geef je dus jouw plantje water. Na een bepaalde hoeveelheid water zal jouw plantje meer gaan groeien totdat deze groot en sterk is geworden.


In het menu kan je jouw gewicht aangeven en hoe actief je op een dag bent. Met deze gegevens rekent de app uit hoeveel water jij per dag zou moeten drinken.
Persoonlijk vind ik de hoeveelheid erg hoog uitkomen bij een gemiddelde activiteit (3 liter per dag), dus besloot ik aan te geven dat ik weinig bewoog. Hierbij hoefde ik iets meer dan 2 liter per dag te drinken.

Bovenaan het scherm wordt er bijgehouden hoever je bent met het drinken voor de dag. Toch fijn te weten dat je er bijna bent/dat je even een extra glas water moet drinken.
Ook kan je zelf aangeven wat de hoeveelheid water van jouw glas/mok is. Zo kan je zo nauwkeurig mogelijk bijhouden hoeveel water je daadwerkelijk gedronken hebt.


Wanneer jouw plant volgroeid is, kan deze naar "de tuin". Hierna kan je een nieuw plantje uitkiezen. Er staat een hele lijst van schattige plantjes klaar waaruit je kan kiezen, ieder met een eigen verhaaltje.

En wat nou als ik niet drink?

In de app kan je aangeven hoe vaak je een herinnering wilt krijgen om te drinken. Je krijgt sowieso geen berichten voor 8 uur 's ochtends en na 10 uur 's avonds. Zelf vond ik dat erg prettig, ik hoef namelijk geen bericht om middernacht te krijgen dat ik moet gaan drinken.

Ook merk je het aan jouw plantje. Zoals ieder plantje, heeft ook deze water nodig. Wanneer je vergeet jouw plantje water te geven, zal deze super zielig om water gaan vragen. Als je dan het plantje nog steeds geen water geeft, kan deze zelfs dood gaan!


Ik vind dit echt een erg leuke app, die ook nog eens gratis te downloaden is.
Natuurlijk moet je wel eerlijk zijn om dit te spelen, want anders heeft het nog geen zin. Ik speel dit spel samen met een vriendin, en het is bijna een wedstrijd geworden wie zijn plantje als eerste volgroeid heeft. Wij hebben beide gemerkt dat we hiermee ook echt meer drinken.

Voor deze warme dagen is deze app dus zeker een leuke en handige aanrader!


Tot de volgende keer!

Laura

7 opmerkingen:

 1. Jaaa deze app is zo schattig! Een vriendin van mij speelt het ook. Ik drink zelf al vrijwel alleen maar water en thee, dus heb de app niet per se nodig. Maar misschien is het wel leuk om het toch te installeren. Gewoon voor de schattigheid haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hah, wat een leuke manier om genoeg te leren drinken. Ik drink sowieso wel vrij veel, so I'm good.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuke app, ik kende hem nog niet :).
  Xoxo, leoniae

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo schattig! Lijkt me echt een hele leuke app. Ik ga hem ook downloaden! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OMggg ik kende dit niet!! dit is echt dé app voor mij haha schattig en ik heb gewoon stimulans nodig om water te drinken anders doe ik het niet. Mijn lichaam is al zo aan mn uitdroging gewend dat ik ook geen dorst meer krijg. Nadeel is dat Pokemon Go de laatste opslag van mn foon gebruikt en ik voorlopig nog geen plek heb voor een nieuwe app *huil*

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura