11-01-2015

EQY: Pasta met spinazie à la crème (vega)

Het is een tijdje geleden dat er een EQY online gekomen is, dus het werd weer eens tijd.
Dit weekend ben ik gezellig bij mijn ouders. Kelvin houdt niet zo van spinazie à la crème, dus meestal kies ik dit dan om te eten, ik ben er namelijk echt gek op!

Om eerlijk te zijn, heeft mijn moeder dit gekookt vandaag. Bedankt mam, het was heerlijk :)


Benodigdheden voor 3 personen:

180 gram fusilli (blijft de saus lekker aan hangen)
1 pak spinazie à la crème
1 blok feta
100 gram geraspte Emmentaler
2 uien
3 - 4 tenen knoflook
1 kuipje Philadelphia met bieslook
150 ml magere kookroom
1 theelepel Curry pasta (klinkt raar, maar geeft extra smaak)
Chilipoeder
Italiaanse tuinkruiden
Parmezaanse kaas
(peper en zout zijn niet nodig)

Snijd de uien en zet een pan met water op om de pasta volgens de verpakking te koken. Verwarm ondertussen de spinazie in een andere pan, maar pas op dat deze niet gaat aanbranden. Een warmhoudplaatje is aan te raden hiervoor.

Bak de uien en de knoflook (in plakjes of uitgeperst) met wat olijfolie samen met de kruiden. Gebruik kruiden die je lekker lijken, leef je een beetje uit.
Brokkel de feta en strooi de Emmentaler bij de spinazie zodat deze alvast warm kan worden en goed kan smelten.
Wat er ook nog heerlijk bij is, is mozzarella. Het enige nadeel hiervan is, dat het extreem gaat aankoeken in de pan wanneer deze weer gaat afkoelen. Als je zou besluiten om mozzarella te gebruiken, was het dus meteen af!

Wanneer de uien en de knoflook gebakken zijn, doe deze dan bij de spinazie. Verwarm alles goed en voeg de Philadelphia en de kookroom toe, om zo een heerlijke smeuïge saus te krijgen.

Als de pasta gekookt is, voeg je de saus toe. Nu kan je er nog wat Parmezaanse kaas erover doen, voor net dat beetje extra.

En klaar is je heerlijke maaltijd! Door de knoflook is het niet aan te raden dit net te eten voor een afspraak. Wat wel tegen de geur helpt, is het binnenste van de knoflook eruit te halen.


Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

6 opmerkingen:

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura