3 rode uien
3 tenen knoflook
3 eetlepels oregano4 courgettes
2 glazen witte wijn (droog)
100 ml kookroom
1 eetlepel worchestershire saus
175 ml creme fraîche
3 blokjes kippenbouillon
peper en zout
Begin met het fijn snipperen van de knoflook en uien. Deze kan je voor ongeveer 10 tot 15 minuten aanzweten/sauteren (kortom heel rustig laten bakken zonder kleuring). Voeg nu de courgette toe die je in grove stukken hebt gesneden. Dit mag ook wel een kleine 15 minuten meebakken (het vuur mag nu iets hoger).
Als de courgette ietsjes kleur krijgt blus je het geheel af met de witte wijn. Laat alles even doorkoken zodat de alcohol kan vervliegen. Voeg 2 liter bouillon of 2 liter water met 3 bouillonblokjes toe. Het zal er op dit moment nog niet echt aantrekkelijk uitzien, maar maak je geen zorgen. Dit alles moet namelijk doorkoken totdat de courgette zacht geworden is. Nu kan je alle andere ingrediënten, behalve de crème fraîche, toevoegen en het geheel met de staafmixer tot een fijne soep mixen.
Schenk de soep in leuke soepkommen en doe er een goede lepel crème fraîche (met eventueel wat bieslook) in. Voor een extra'tje kan je eventueel wat croutons over de soep doen.
Buon appetito
Kelvin en Laura
LEK-KER! :-)
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij heel erg lekker! Ik geef je ook helemaal gelijk dat zelfgemaakte soep toch altijd het lekkerste blijft.
BeantwoordenVerwijderenNog nooit van deze naam soep gehoord. Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenOeh jammie! X
BeantwoordenVerwijderenDit klinkt echt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk houd van courgettesoep <3 <3 Ik maak meestal een redelijk basicrecept, maar deze klinkt ook heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen