21-01-2015

Aardappels uit de oven met broccoli en varkenslapjes

Vandaag weer eens een receptje met aardappels, groente en vlees. Lekker op zn "Nederlands". Wij houden alleen niet echt van gekookte aardappels dus besloten we weer eens aardappeltjes uit de oven te eten. Dit keer samen met Aziatische broccoli en varkenslapjes!


Benodigdheden:
150 gr aardappels per persoon (wij gebruikte rosevalkrieltjes)
Gedroogde tijm
3 flinke tenen knoflook
Filetlapjes(varken)
150 a 200 gr broccoli per persoon
Sojasaus
Rijstwijnazijn
Honing
Sesamzaadjes

Het makkelijkste is als je begint met de aardappels, verwarm je oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappels in blokjes van 1 cm of halveer de krieltjes, doe deze in een ovenschaal samen met zout, olie, tijm en knoflook. Als de oven is voorverwarmd kunnen de aardappels voor 45 minuten in de oven.

Ik heb voor dit recept de filetlapjes gemarineerd.Voor de marinade voeg je 2 eetlepels honing, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijnazijn en 1 eetlepel gedroogde tijm in een mengkom, dit mix je tot een glad geheel, hierin kan je de filetlapjes laten marineren.

Als de aardappels nog 10 minuten moeten kan je de broccoli blancheren(heel even in kokend water). Als je dit hebt gedaan kan je de broccoli afmaken in de koekenpan. Zorg dat deze goed heet is. Doe de broccoli in de pan en als deze bijna gaar is voeg je een scheutje honing, sojasaus en rijstwijnazijn toe.

De filetlapjes hebben maar heel kort nodig (ongeveer 5 minuten) dus als de broccoli in de pan zit kan je met de filetlapjes beginnen. Gewoon lekker bakken in een koekenpan.
Opscheppen en aanvallen!

Eet smakelijk!

Kelvin en Laura

4 opmerkingen:

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura