08-01-2015

Kaasbrood

Laatst hebben jullie al een ander broodrecept kunnen lezen (klik hier). Dit beviel ons eigenlijk zo goed, dat we verder wilden experimenteren met hartige broden.
Wij zijn beide best wel gek op kaas, dus de keuze was daarom snel gemaakt!
Dit brood kan je perfect meenemen als lunch, of naar een feestje. Wij besloten dit in de avond te eten met een glaasje rode wijn erbij. Zoals je ziet, er zijn oneindige mogelijkheden.

Benodigdheden:

500 gram bloem
1 zakje gist (7 gram)
6 gram zout
330 ml water
1 zakje strooikaas


Meng alle droge ingrediënten in een grote kom met een vork. Op dit punt kan je de kaas toevoegen, zodat de kaas door heel het brood zit. Wij hadden besloten om later de kaas toe te voegen, maar dit is helemaal aan jezelf.
Voeg het lauw-warme water toe en begin het te roeren met een vork (zodat je handen niet meteen helemaal onder zitten).
Kneed alles goed door zodat de gluten geactiveerd worden.

Laat het deeg minimaal een uur rusten. Als de kaas al in het deeg zit, kan dit na het uur meteen gebakken worden, 45 minuten op 180 graden.

Als de kaas er nog niet doorheen zit, kan je nu het deeg een beetje plat maken en de kaas erop strooien. Vouw hierna het deeg weer goed dicht zodat de kaas er in zit. Laat het deeg nu nog een uur rusten, waarna je het kan 45 minuten op 180 graden kan bakken.

Als het brood gaar is, laat het afkoelen op een rooster, hoewel het brood het lekkerst is als het nog een klein beetje warm is.

En zo makkelijk is dat dus!Eet smakelijk!

Kelvin & Laura

10 opmerkingen:

 1. Oh, dit ziet er voor mij als koolhydraatjunkie eersteklas echt overheerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh <3 kaas en <3 brood, dus dit klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nooit zo'n fan geweest van gesmolten kaas, maar ik merk dat ik het de laatste tijd steeds lekkerder begin te vinden. Misschien toch ook maar eens dit brood uitproberen, want het ziet er wel erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er lekker uit! Is sinds de lagere school geleden dat ik nog zelf brood heb gebakken haha, maar wat was dat lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmmm, ik hou van brood en vooral KAAS!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk! Ik ben echt een fan van kaasbrood. Vooral heerlijk bij een lekker soepje! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura