03-01-2015

Griekse salade met roseval aardappels en krokante kipschnitzel

Vandaag hadden we niet echt zin om lang in de keuken te staan, dus we wisten al snel dat het iets uit de oven zou worden. Toevallig waren mini roseval aardappels in de aanbieding, dus dat kwam goed uit! Verder kozen wij voor een frisse Griekse salade om zo toch de nodige vitamientjes binnen te krijgen. Kelvin houdt altijd wel van een stukje vlees waardoor een stukje kip onvermijdelijk was.


Boodschappenlijst voor 2 personen:

400 gram mini roseval aardappels
1 komkommer
1 bakje kerstomaatjes
1 pot feta blokjes op olie
1 rode ui
2 kip krokantjes
cranberry azijn
cayennepeper
paprikapoeder
olijfolie
peper en zout


De aardappels zijn het makkelijkste deel van dit gerecht. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een braadslee een beetje olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout en doe hier de aardappels bij. Zorg dat ze allemaal omgeven zijn door de olie, meer olie heb je echt niet nodig.
Zet de aardappels ongeveer drie kwartier á een uur in de oven, met af en toe omschudden.

Terwijl de aardappels in de oven staan te pruttelen, kan er begonnen worden aan de salade. Snijd de komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden. Probeer de rode ui zo dun mogelijk te snijden, zodat deze een niet al te sterke smaak afgeeft. Voeg als laatste te feta toe. Als dressing gebruikten we de heerlijke olie van de feta met peper en zout, en als zuurtje voegden wij nog cranberry azijn toe. In plaats van cranberry azijn kan je ook prima balsamico azijn gebruiken. Je kan eventueel de azijn van te voren toevoegen, zo krijg je een heerlijk ingelegde komkommer met rode ui!

Bak de kip krokantjes in een koekenpan met olie totdat deze goed bruin gebakken zijn.
Neem de aardappels uit de oven en je avondeten is klaar!


Eet smakelijk

Kelvin & Laura

8 opmerkingen:

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura