29-05-2015

Klassieker: Steak met salade en friet

Soms hebben Laura en ik echt enorm veel zin om uit eten te gaan. Het feit dat we beide studenten zijn zorgt er echter voor dat dit niet altijd mogelijk is, dus proberen we dan een wat chiquere maaltijd te maken. Vandaag een echte klassieker uit de eetcafés. Steak met salade en friet!


What do you need?
2 steaks
gorgonzola 200 gram
kookroom
bouillonblokje
twisterfries
100 gram alfalfa
100 gram geraspte wortel
100 gram doperwten
mosterd
(witte wijn) azijn
olijfolie
Peper en zout

Dit is, hoewel het niet zo lijkt, echt een supersimpel gerecht! Verwarm de oven voor op 200 graden en dan kan je eigenlijk gelijk beginnen aan de salade. Maak eerst de dressing door een kleine 30 gram gorgonzola te verkruimelen in een kom voeg hier 2 eetlepels azijn aan toe met 6 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Dressing klaar!

Op het moment dat de oven voorverwarmd is, kunnen de twisterfries de oven in, dit heeft zo'n 20 tot 30 minuten nodig. Keer de frietjes wel na 10 minuten even om, om verbranden te voorkomen.
Nu kan je direct aan de saus beginnen door de kookroom te verwarmen met een bouillonblokje en de overige gorgonzola erin. Als de gorgonzola er mooi in versmolten is, dan is je saus klaar.


Tien minuten voordat je friet klaar is kan je met de steak beginnen, zorg wel dat je dan al een warme pan hebt met een beetje olie erin en dat de steak goed is gekruid met peper en zout. Bak de steak op hoog vuur mooi bruin aan beide kanten en laat hem daarna even om en om rustig bakken (voor de smaak kan je een klontje boter toevoegen). Als de steak gebakken is zoals jij hem het liefst hebt laat je hem in aluminiumfolie even 5 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.


Niks aan gelogen toch?! Dit is oprecht een gerechtje waar je zelf niet meer dan een kwartier mee bezig hoeft te zijn als je dingen goed aanpakt. Oven voor verwarmen, gelijk dressing maken, steak pas bakken op 10 minuten voor het einde en op het laatst de salade bij de dressing gooien en goed doormengen!

Eet smakelijk.

Kelvin en Laura

12 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit! & Twisterfries are the beessst <33

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh met gorgonzola klinkt goed. En die frietjes zien er lekkorrrr uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een beetje curly fries, ziet er zo heerlijk uit! Nu heb ik zin in frietjes ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker Nederlands, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er lekker uit!

    www.Melana.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor mij geen steak, maar die frietjes zien er lekker uit hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ziet er lekker uit, een plaatje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Aaah waar komt die twist fries vandaan, die vind ik zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wil ik ook weten ze zijn zo lekker!

      Verwijderen
    2. We hebben ze bij de Jumbo gehaald, uit het diepvriesvak. Je had twee verschillende soorten, en wij hebben de "pittige" genomen.

      Verwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura