24-07-2015

Weekendje weg: Basel (dag 1)

Afgelopen weekend zijn we met mijn muziekvereniging naar Basel geweest. Hoewel we er maar 2 dagen waren, hadden wij absoluut het gevoel dat we er langer zijn geweest.
Het weer zat gelukkig enorm mee zodat we optimaal konden genieten.


Vandaag nemen we jullie mee met de eerste dag. Wees gewaarschuwd, er komen veel foto's aan!
Omdat Basel toch wel een stukje rijden is, moesten we vroeg vertrekken. Om 5:15 ging de wekker, want om 6:00 uur zouden we vertrekken vanuit België (het dorpje waar ik opgegroeid ben).


Het was al gewoon licht om 6 uur wat er wel voor zorgde dat we meteen "wakker" waren. Ook werden meteen kratten bier ingeladen om ons te voorzien tijdens te rit.


Omdat we zo gruwelijk vroeg vertrokken waren, maakten we een stop rond 8:00 uur. Even heerlijk genieten van een kop koffie, daar waren we echt aan toe!We reden via de Elsas. Hier vertelden ze ons dat er in de buurt een ooievaar-opvangcentrum was. En wat zien we daar? Ooievaars! Ze kwamen heel erg dichtbij en observeerden iedereen om te kijken of je eten voor hun had.Waar denk je als eerste aan als je aan Frankrijk denkt (behalve een baguette dan)? Ja, lavendel. Dit bijtje was er ook van aan het genieten.


Boven op een heuvel waar we op uitkeken hing lage bewolking waar een slot op stond. Soms brak de bewolking open wat een prachtig gezicht gaf.


Om 14:00 uur kwamen we dan eindelijk aan in Basel. We begonnen letterlijk meteen met een rondleiding, want de bus dropte ons midden in het centrum.
Het eerste wat we zagen was dit artistieke fonteintje. Vraag me niet wat alles precies is, het accent van hun was moeilijk te verstaan.


Een vaak terugkomend teken was een schedel/skeletten. Deze trommel stond in een kerk, best een beetje luguber.


Prachtig uitzicht over de Rijn. Vele zwemmen hier ook in de Rijn. Ze hebben hier waterdichte zakken om hun kleren in te doen, die ze dan meenemen tijdens het zwemmen. Waar ze dan weer uit het water komen, trekken ze dan meteen hun kleren weer aan.In heel de stad waren straatmuzikanten te vinden.


Toen we nog even vrije tijd hadden, gingen we weer terug naar het fonteintje waar we de rondleiding begonnen waren. Heerlijk genieten van de zon.Daarna gingen we naar het hotel, Ibis Budget. Een prima hotel, niet te veel poespas maar alles wat je nodig hebt (met airco!).


We konden ons heerlijk opfrissen en ons klaarmaken voor de avond.


We gingen namelijk naar het Tattoo festival! Dit heeft niks met tattoo's te maken, maar is juist een muziek festival.


Bij de kazerne, waar het gehouden werd, stonden allemaal stands met eten. Omdat dit alleen maar worsten waren, besloten we een restaurant op te zoeken voor een fatsoenlijke avondmaaltijd. De sfeer in de straten was wel enorm gezellig. 


We kwamen uit bij Vapiano. Hier hadden we nog nooit eerder gegeten, maar het uiterlijk sprak ons enorm aan!Je kon zelf nog extra kruiden toevoegen als je daar zin in had.


Ze maken hun eigen pasta, zo leuk om de machines te zien.


Overal staan er bordjes met de herkomst van de producten. Het is altijd fijn om te weten waar de ingrediënten vandaan komen.Ook aan tafel kon je nog oliën en kruiden toevoegen.


Nadat we besteld hadden, kregen we deze disc mee. Als het eten klaar zou zijn, zou deze gaan oplichten en konden we ons eten halen.


Wachten met een biertje, wat vervelend.Eten is klaar!
Het eten was echt enorm lekker! In Nederland zitten ook een aantal filialen, zeker een aanrader als je het ooit tegenkomt.

We zijn nog heel even de stad in geweest voordat het festival begon.En toen begon het eindelijk! Het was enorm moeilijk om foto's te maken, en eigenlijk wilde we ook heerlijk genieten van de muziek.
Het was werkelijk een hele ervaring.

Vooral de doedelzakken (200 man!) gaf kippenvel bij iedereen.En toen begon het te regenen. Gelukkig deelden ze aan iedereen poncho's uit en de muziek ging gewoon door.De afsluiting was groots, zoiets hadden we beide nog nooit eerder gezien. 
Als we ooit nog de kans krijgen, gaan we zeker weer naar het Basel Tattoo Festival.

Hier een van onze favoriete groepen die lang gekomen is. Hoewel dit een optreden in Edinburgh is, is het zeker te vergelijken. 


Rond 1:30 kwamen we weer aan in het hotel. We waren echt kapot omdat we natuurlijk de vorige ochtend om 6:00 waren opgestaan.


In het volgende artikel vertellen we over onze tweede (en laatste dag) van het weekend.


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

10 opmerkingen:

 1. Klinkt erg leuk :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's heb je gemaakt! Ziet eruit als een fijn weekend! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeeee wat ziet Vapiano er echt super leuk uit zeg! Nog nooit van gehoord maar ik zal er zeker eens op letten. Mooie foto's ook! Ik vind Ibis locaties trouwens altijd echt top, verzorgd, proper, basic en budget. Meer heb je op zich niet nodig als je vaak buiten bent!


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Kelvin en Laura,

  Wat leuk dat jullie naar Basel zijn geweest. Ziet er echt leuk uit allemaal! Die ooievaars, hoe cute zeg!! Ibis hotels zijn idd altijd wel prima :). En bij Vapiano ziet het er ook goed uit :), leuk he die discs, die heb ik ook al vaker gezien in restaurants :). Het festival ziet er ook echt super leuk uit :)! Fijn dat jullie genoten hebben. Ik ben ook zeer benieuwd naar jullie tweede dag :).

  FIjne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk uitstapje! Ik ben heel erg benieuwd naar de tweede dag!
  Ik moet trouwens echt een keer naar Basel, vaak langs gereden maar nooit in de stad geweest x'D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een gaaf weekendje! Jullie hebben echt veel gedaan en gezien! En dan is er ook nog een 2de dag ;-);

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Basel lijkt me een fijne stad. Leuk verslag!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie stad!l Leuke foto's heb je gemaakt! XOXO, Elena van Beauty Magic Box

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Ik heb nog nooit van die plek gehoord (A)
  En super leuke hotelkamer!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura