25-11-2015

Mijn hobby - Het schrijven van short stories

Bron
Sinds ik me kan herinneren schrijf ik al graag verhalen. Als kind maakte ik al mijn eigen stripverhalen (met zeer "artistieke" tekeningen) en later begon ik korte verhalen te schrijven. Dit laatste heb ik de afgelopen tijd een beetje laten verwateren, maar ik begon het enorm te missen! Het wordt dus weer tijd dat ik ga schrijven!


De verhalen die ik schrijf, zijn een beetje à la Edgar Allan Poe... Mysterieus, duister en delen blijven open tot eigen interpretatie. Sinds ik de verhalen van Poe ken, kan ik er geen genoeg van krijgen. Hij heeft dus zeker een invloed op mijn manier van schrijven.Ook hou ik er niet van informatie te geven die overbodig is, daardoor blijft het verhaal altijd een rechte lijn houden.

Laatst ben ik dus weer begonnen met schrijven, en het leek mij wel leuk om het met jullie te delen. Als ik jullie interesse gewekt heb, kan ik misschien een stuk om de week online zetten, zodat je een soort vervolgverhaal krijgt? Laat je eerlijke mening achter, zodat ik ook weet of jullie het willen lezen.

Natuurlijk heb ik het verhaal nog niet af, maar hierbij het eerste kleine deel:

Het was de dag dat ik 34 jaar was geworden. Kaarsjes, ballonnen en slingers zou je verwachten… Moeilijk kreeg ik adem, zout water liep mij op een ritmische manier steeds weer in mijn mond. Koud en oriëntatieloos probeerde ik op te staan, maar mijn benen leken wel bevroren door het koude zeewater waar ze in hebben gelegen. Het zand knarste tussen mijn tanden en mijn haar hing als nat zeewier langs mijn schouders naar beneden.
Het was net donker geworden, dat kon ik zien aan de roodgloeiende wolken die nog net boven de horizon te zien waren. Het strand was in verhouding een groot deel van het kleine eilandje waar ik mij op bevond, verder stonden er nog een aantal dorenstruiken en groeide er wat gras. Een ding viel vooral op, en dat was de vuurtoren die het midden vormde van het kleine eilandje. 

Ben je benieuwd hoe het verder gaat? Laat het dan weten in de reacties!


Tot de volgende keer!

Laura 

9 opmerkingen:

 1. Wauw Laura wat gaaf~!! Lijkt me super leuk om je verhalen te lezen, het klinkt nu al erg goed. Mooie en boeiende schrijfstijl. Ik ben nog maar pas begonnen met schrijven dus wring me nog in allerlei bochten om de mijne 'te vinden' maar dat komt nog wel. Heb ook nog niet bepaald een schrijver die invloed op mijn stijl heeft dus wie weet haha!

  Misschien moet je de schrijfwedstrijden van schrijven online eens in de gaten houden, soms vragen ze daar ook om korte verhalen. Wie weet word je patsboem een keer beroemd;DD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha dat zou wat zijn zeg! Maar ik reken er niet op ;)

   Verwijderen
 2. Een heel kort stukje maar als dit t begin van een boek was zou ik verder lezen. Ben gek op lezen en dit grijpt meteen aan. Wie ben je en waar ben je en hoe kom je daar. Het is veelbelovend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed Laura! Het is wel iets te kort om er een oordeel over te vormen, maar het maakt mij wel nieuwsgierig en ik ben dus benieuwd naar meer. En dat is een goed teken;-) Vind het ook knap dat je het durft te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Laura,

  Wow, wat goed zeg! Wat kan jij mooi schrijven! Ik ben zeker benieuwd hoe het verder gaat! Kom maar op :) !

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie hobby, ik ben zeker benieuwd hoe het verder gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maakte vroeger ook mijn eigen strips haha xD En ook heb ik even wat verhaaltjes geschreven maar op een gegeven moment ben ik er mee gestopt op de één of andere manier. Je verhaaltje klinkt spannend en leest makkelijk :) als je steeds een niet te lang stuk online zet ga ik het wel volgen~

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh ja, dit doe ik zelf ook en als kind was het vaste prik. Zou die verhalen eigenlijk weer eens moeten opzoeken. Vertel maar verder! x

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura