04-11-2015

Who needs Netflix, when you can have a Raspberry Pi?

Bron
Nee nu even serieus, je kent het wel. Zondagmiddag, lui op de bank, netflix aan en chillmodus 100%. Laura en ik houden hier ook onwijs van. Echter zijn we eerst begonnen met Popcorn Time, dat is op zich helemaal dikke prima, ware het niet dat het tegenwoordig riskant is om het te gebruiken vanwege het feit dat Stichting BREIN boetes uit wilt gaan delen en dat het gewoon super vervelend is dat er vaak net op dat spannende stuk nog eens even extra gebufferd moet worden!

Dat is allemaal niet zo heel chill als je in een keiharde chillmodus zit zeg maar. Dan biedt Netflix een hele fijne en goede uitkomst! Voor maar €7,99 per maand kan je onbeperkt, weliswaar maar met 1 persoon tegelijkertijd, films series en documentaires kijken. Klinkt allemaal erg leuk! Eerlijk is eerlijk ik was er ook ontzettend blij mee omdat ik volledig van dat vervelende Popcorn Time af was!

Bron
Hetgeen bij mij tot een enorm groot irritatiepunt leidde was het feit dat niet alles op Netflix staat. Denk aan alle HBO series, heeeeel veel films, verschillende series zijn niet compleet en je moet een eeuwigheid wachten voordat dat nieuwe seizoen online staat. En misschien wel mijn grootste irritatiepunt, Netflix is zo'n grote **##$$@* dat vaak wel de vervolgfilm, maar niet het eerste deel online staat. SERIOUSLY the fock heb je daar nou aan dan?

Het klinkt allemaal wel heel erg negatief niet? Maarja er zijn ook genoeg goede punten aan Netflix hoor. Je kan overal waar je maar wilt kijken, zolang je wel internet hebt dan. En ik weet dat niet iedereen €7,99 betaalt, want als je slim bent en een premium abonnement voor €11,99 afsluit kan je met 4 mensen tegelijk kijken dus dat komt neer op om en nabij €3 per persoon.

Nu hebben Laura en ik een paar maanden geleden een cadeautje gekregen van haar ouders, namelijk een Raspberri Pi. Een wat?!
Een Raspberri Pi, is basically een computer waar je een programma op installeert (Kodi) waarmee je echt alles wat je hartje begeert kan kijken. Echt bijna alles, van anime tot alle nieuwste series en series waar je als kind helemaal vrolijk van werd. En dan nog niet te spreken van de database met films. Oja, had ik al verteld dat met de juiste instellingen de ondertitel automatisch wordt meegestreamd?! De prijs varieert van €85 tot €130, en je betaald maar 1 maal de aanschaf prijs. Dus vergeleken met Netflix heb je je investering er binnen een jaar alweer uit. Hoe mooi is dat?!

Bron
Maar hoe werkt dat dan eigenlijk?

Zoals ik net al zei moet je een bestand op je Raspberry Pi installeren, wij gebruikten OpenElec met geïntegreerde Kodi mediaplayer.
Hiermee is het mogelijk om films en series gratis te streamen. Downloaden hoeft niet want je kan meteen beginnen met kijken. De serie of film zal in een buffer gedownload worden zodat je niet hoeft te wachten op de totale download en als je klaar bent, wordt het bestand gewoon direct verwijderd. IDEAAL!

Wij zijn in ieder geval volledig overtuigd! Jullie ook?

Tot de volgende keer

Kelvin en Laura

PS: Wist je al dat wij door Roxanne van Peachlife.nl zijn genomineerd voor blogger van de maand November? Je kan eens per dag stemmen via deze link: Peachlife Blogger van de maand. Wij zouden het super vinden als jullie voor ons zouden willen stemmen!

12 opmerkingen:

 1. Ben toch een grote Netflix fan! Ik kijk nog zelden 'live' televisie, ik kijk alleen nog series en films. En ik vind 't Netflix aanbod meer dan groot genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik 'download' nog zelf, zolang dat nog kan. Idd omdat netflix niks van hbo aanbied (belachelijk) en ik een nieuwe aflevering meteen wil kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip! Ik gebruik nu Netflix en dan een 'pakket' waarbij 2 personen tegelijk kunnen kijken. Mijn moeder en ik dus, heel handig. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had hier nog nooit van gehoord, wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oef inderdaad, pas op voor Popcorn Time, dikke boetes worden daarvoor uitgedeeld. Mi lord. Ik schrok ervan. Beetje series kijken en dan zo'n rekening.. no thanks, haha! In de tussentijd heb ik even op jullie gestemd! Ik was hier nog niet bekend mee, zelf kijk ik nog steeds online, maar grotendeels op YouTube, at the moment ben ik addicted aan docu's! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben twee raspberry Pi's (allez, nu slechts 1 meer, er is één gestorven) maar dat streamen is ons nog niet gelukt om correct in te stellen, welke plugin gebruiken jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben de mediaplayer Kodi(xbmc) en streamen via de add-on van Genesis, phoenix wil af en toe ook wel oke zijn.

   Verwijderen
 7. Raspberry Pi is volgens brein ook illegaal omdat het ook copyright materiaal van waar dan ook streamt zonder de rechter erop te bezitten..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt inderdaad, maar de boetes worden (voorlopig) alleen uitgedeeld aan popcorntime gebruikers.

   Verwijderen
 8. Nouja zeg wat toevallig! Ik heb dit ook sinds gisteren haha. Heel handig ding! Ben er dik tevreden over. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben al bijna een jaar zo'n computertje. Ik weet niet of het een Raspberry is (volgens mij niet), maar inderdaad wel met Kodi! Het is super ideaal! Onze favoriete serie (once upon a time) wordt op zondag in amerika uitgezonden en wij kijken het op maandag! Wel met Engelse ondertiteling, maar als je nog een weekje zou wachten, zit er waarschijnlijk Nederlandse ondertiteling bij! Ik vind het echt zó chill!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik run een Raspberry Pi 2B, plugins die je online media streamen en geweldig veel content geven: Pulsar, Genesis, Phoenix (films&series) - ACZ, Cartoons8, KissAnime (tekenfilms&anime) - PlexBMC met de plexserver op je eigen PC geïnstalleerd om je eigen bibliotheek te streamen en je hebt al duizenden uren aan kijkplezier. Met Pulsar AddOn kan je zelfs je gestreamde media opslaan! Een snelle Google search voor de installatie van deze AddOns en je bent vertrokken.

  You're welcome!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura