25-03-2016

5 leuke ideeën om te doen in het weekend


Weekend, we kijken er allemaal massaal naar uit. Op deze vrije dagen is het natuurlijk heerlijk om uit te slapen en even te relaxen. Toch is het ook heel leuk om dingen te ondernemen in het weekend, dingen waar je doordeweeks geen tijd voor hebt.Het weekend is hét moment waar je twee volle dagen de tijd hebt om eindelijk dat te doen waar je anders geen tijd voor hebt.

Hoewel het erg leuk is om spontaan iets te gaan ondernemen, merken wij dat het beter is om iets te plannen. Als je niks op de planning hebt staan, ben je toch eerder geneigd om thuis op de bank te blijven zitten.

Maak dus een planning als je iets leuks wilt gaan doen!

 • Wandelen. Hiervoor moet het natuurlijk wel lekker weer zijn, hoewel de natuur ook erg mooi kan zijn net na een verfrissende lentebui. Loop ook eens een richting op waar je anders nooit heen gaat. Wie weet kom je wel ergens uit waar het prachtig is!


 • Bakken. Met bakken ben je toch altijd langer bezig dan je denkt. Het deeg maken, wachten, opruimen en natuurlijk het eten... Je bent er toch een paar uur mee bezig. Begin lekker vroeg in de ochtend, zodat je een lekker koekje of stukje cake bij de koffie hebt in de middag.
  Om jou een beetje inspiratie te geven, kan je bijvoorbeeld deze overheerlijke appeltaart of deze banaan-wortel cake maken. Zeker weten dat het een succes is!


 • Films kijken. In de avond zijn wij vaak moe, waardoor wij niet de tijd nemen om een film te kijken. Dit is het perfecte moment om die ene film eindelijk eens te kijken, of organiseer een marathon! Zie je het al voor je? Gezellig met een paar vrienden alle Harry Potter of The Hobbit kijken... Heerlijk toch?

 • Lezen. Stiekem gaat meer tijd in lezen zitten dan je denkt. Neem eens de tijd om je helemaal op te laten gaan in een goed boek. Zoek een rustig plekje op, pak iets lekkers te drinken en reis af naar die andere wereld.

 • Weekendje weg. Hoe voor de hand dit ook ligt, ga eens een weekendje ergens heen. Als dit te duur is, kan je ook eens gezellig de trein pakken en naar een willekeurige stad gaan. Vaak genoeg kan je goedkope NS kaarten kopen, waardoor dit niet eens heel duur hoeft te zijn. Ga een dagje naar het strand of ga eens naar die leuke stad waar je altijd al eens heen wilde gaan. Wat houdt je tegen?

Betrap jezelf er dus niet op dat je meer wilt doen in het weekend. Het hoeft echt niet duur te zijn en het zorgt voor heerlijke ontspannen dagen.


Wat doe jij het liefst in het weekend?


Tot de volgende keer!

Kelvin & Laura

8 opmerkingen:

 1. Bakken en films kijken staan meestal ook op mijn weekend planning, én bloggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post! Bakken op zondagochtend met de geur van verse taart of koekjes in oven...yum! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaa super leuk! Vooral bakken en een weekendje weg is al helemaal geweldig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bakken staat bij mij ook op de planning voor komend weekend! Ik moet alleen nog even bedenken wat ik ga maken voor de paas-high-tea. Misschien wat hartigs en wat zoets. En Netflixen, maar dat doe ik het liefst elke dag nu ik midden in een toffe serie zit ;-) En oja, ik denk ook nog even verder met de voorjaarsschoonmaak: ik ben vandaag ineens begonnen met het uit- en opruimen van de kelder. En ik wil eigenlijk ook nog de keuken en de kledingkast doen! Fijn paasweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb morgen een high tea met vriendinnen :D Verder kijk ik veel films en series

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik probeer in het weekend te hardlopen op beide dagen. Vooral niet op de tijd letten vind ik heerlijk op zaterdag en zondag. En vrijdagavond vind ik heel leuk altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn die tips :) ik wil wel eigenlijk vaker gaan bakken en het weekend is daar natuurlijk perfect voor!
  Dit weekend niet want gisteren moest ik werken en vandaag hebben we (omdat het pasen is) een lui dagje ingepland.

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura