14-03-2016

Tefaf 2016 | Kunst- en Antiekbeurs (Foto Heavy)


Elk jaar wordt er in Maastricht de Tefaf gehouden, een van de top kunst-en antiekbeurzen. Omdat dit voor mij om de hoek ligt, ben ik er met mijn ouders gisteren heen geweest om van alle meesterwerken te kunnen genieten (Kelvin was/is helaas ziek).

Traditiegetrouw heb je in de hal een plek waar je foto's kan maken met het logo van de Tefaf. Een kunstwerk van witte bloemen hing dit jaar voor een marmeren muur. Werkelijk prachtig om te zien!


We wisten dat er een "nieuwe" Rembrandt zou hangen, die hij geschilderd heeft toen hij 18 of 19 jaar was. Dit schilderij is onderdeel van een set van 5, met zintuigen als thema.


Er zit een redelijk brede lijst omheen, omdat er onder de lijst verder is geschilderd door andere meesters. Dat kleine stukje heeft Rembrandt dus geschilderd toen hij 18-19 jaar oud was (en dan te bedenken dat ik op die leeftijd net op kamers ging en leerde hoe ik zelf moest koken...).

We hadden toevallig wel geluk, want niet lang nadat we er waren, werd de lijst opengemaakt en konden we het hele werk bekijken.


Er hingen toevallig ook nog een aantal andere werken van Rembrandt. Ik blijf het knap vinden wat voor prachtigs ze vroeger konden maken.De Tefaf heeft zo veel verschillende soorten kunst, dat we besloten gewoon maar eens rond te lopen. Het zou dan een verrassing worden wat we allemaal zouden tegen komen.

Ik ben zelf gek op landschappen met hele kleine details er in verwerkt. Ook het leven in de stad spreekt mij enorm aan. Toen ik dit schilderij dus tegenkwam, moest ik er wel even van genieten.

Gysbrecht Leytens - Winter landscape with travellers

De details in de takken en de vogel zijn gewoon prachtig.


En nog zo'n prachtig schilderij. Zo kan ik wel van de winter genieten!

Cleas Molenear - Winter landscape


We liepen uiteindelijk het oudere deel uit (maar we gingen later nog terug hoor), en we kwamen een moderner deel in. Maar allereerst deze super deftige meneer uit Chelsea.

Walter Greaves - James Abbott McNeill Wistler on the window's walk at his house in Lindsay Row, Chelsea
En toen... het moderne deel. Je moet hier echt van houden. Ik vind het wel grappig om naar te kijken, maar het is niet mijn soort kunst.

Alberto Biasi - Dinamica Blu


Constant - Untitled
Zoals ik al zei, niet echt mijn stijl. Ik hou er wel van als ik kan zien wat iets moet voorstellen. Toch kwamen wij een surrealist tegen, waar mijn hart wel wat sneller van ging kloppen!

Pablo Picasso - Le peintre et son modèle

Pablo Picasso - Portrait de Sylvette

Pablo Picasso - Le peintre au chapeau
Er hingen serieus een aantal werken van Picasso! Zo apart, je herkent ze uit duizenden.

Ook de volgende meester herkende ik meteen toen ik zijn werken zag. Al jaren hoop ik een werk van hem te kunnen zien, en dit keer was het dan eindelijk zover!

Salvador Dali - The Stillness of Time

Salvador Dali - Landscape of Port Lligat with Homely Angels and Fishermen


Dali, is vind het prachtig. Hoewel er altijd rare dingen te vinden zijn in zijn werken, zijn ze voor mij ook fascinerend.

Niet enkel schilderijen zijn te vinden op de Tefaf, antieke beelden zijn er ook genoeg te vinden,
Ondanks dat ik gek ben op antieke beelden en vazen, ga ik me altijd als een klein kind gedragen als ik het volgende zie. Ik vind het gewoon zo gaaf om te zien!De middeleeuwen zijn toch wel mijn meest geliefde tijdperk. Als ik de wapens en de harnassen zie, dan kan ik me meteen voorstellen hoe die gevechten moeten zijn geweest.

Ik sluit af met kunst uit Japan. De foto's doen geen recht aan deze pracht en praal.

Niyoko IkutaTakafumi Asakura

Op bovenstaand kamerscherm staan twee draken afgebeeld. De kunstenaar is hiermee 1,5 maand bezig geweest, en heeft maar 1 penseel gebruikt. Dus alle kleine details en de grote lijnen heeft hij met hetzelfde penseel getekend.
Adembenemend.Op de Tefaf bevalt zo veel te zien, voor iedereen zit er wel wat bij. Blijkbaar ben je 4 volle dagen bezig als je naar elk stuk 3 seconden kijkt. Dat geeft toch ook wel aan hoe groot deze beurs is.

Nog tot komende zondag kan je in het Mecc in Maastricht dit bewonderen. Als je de tijd hebt en je houdt van kunst, dan moet je echt hierheen gaan.


Wat is jouw favoriete vorm van kunst?


Tot de volgende keer!

Laura

10 opmerkingen:

 1. Wauww zitten echt super mooie dingen tussen!:) Die kunst uit Japannn<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi allemaal maar die witte bloemen voor de marmeren muur vind ik nog het allermooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kunst zeg! Knap ook van Rembrandt dat hij al zo jong zo goed was. Ik kan zelf denk ik best wel veel kunst waarderen, alleen vind ik het een er wel moeilijker uitzien dat het andere om het maar zo te zeggen haha. Beterschap trouwens met Kelvin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Zelf ben ik nog nooit naar Tefaf geweest, maar ik vind het wel echt iets hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je hier heen bent geweest, ik ben ook gek op kunst zit in onze familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie werken! En je zag er echt beeldschoon uit, moet gezegd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die schilderijen met die winter landschappen zijn echt mooi, zo kan ik ook wel genieten van de winter :D Maar die schilderijen van Salvador Dali zijn ook erg mooi, ik ken alleen eigenlijk het schilderij met de klokken in de woestijn.

  Oh en ik heb je getagd voor de Songtag-st :D (zie mijn blog voor meer info xD)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Laura,

  Wat leuk dat je daar bent geweest! Ik hou wel zeer van kunst, misschien volgend jaar maar eens een kijkje nemen. Dit jaar gaat het helaas niet meer lukken.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura