04-05-2018

Recept | Entrecote met courgette en krieltjes

Medium-rare Entrecote met gebakken aardappel en courgette

Vandaag een wat "normaler" en simpeler receptje, we zijn immers op vakantie. Je hebt namelijk soms van die dagen dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om te koken, maar toch lekker wilt eten. Ik kan je zeggen dat die dagen bij mij vrij zeldzaam zijn. Maar goed ik vond het zonde om te bestellen en toch wilde ik iets anders dan dat wij normaal eten. Toen ik in de Appie liep en een mooi stukje entrecote zag voor een mooie prijs kon ik hem niet laten liggen. Om het allemaal lekker makkelijk te houden hebben wij er courgette en barbecuekrieltjes bij gegeten.

Recept voor 2 personen:

  • Entrecote ±200 gram
  • Courgette 400 gram
  • BBQ krieltjes 400 gram
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Peper en Zout
  • Knoflook 2 tenen
  • Olijfolie
Dit receptje is eigenlijk binnen maximaal een half uurtje klaar. Dat komt voornamelijk door het feit dat wij de krieltjes een half uur in de oven hebben op 200 graden. Als je ze liever in de koekenpan bakt, dan ben je waarschijnlijk wat sneller klaar. Verwarm dus je oven voor op 200 graden en doe de bbq krieltjes erin als hij op temperatuur is.

Medium-rare Entrecote met gebakken aardappel en courgette

Na een kwartier beginnen we met het bakken van de entrecote en courgette. Snijdt de courgette in halve maantjes en bak op middelhoog vuur in een beetje olijfolie met de knoflook (fijngesneden), een beetje peper en zout. De entrecote dep je droog en kruid je naar smaak met peper en zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Dit geeft een mooie korst als je de steak op hoog vuur bakt. Voor een medium-rare bak je de entrecote 2 minuten per kant op hoog vuur. Daarna leg je hem in aluminiumfolie op een bordje om te rusten.

Proef tussendoor de courgette en kruid hem naar smaak bij met eventueel nog wat paprika en uienpoeder. Wil je eens wat anders, dan kan je altijd een beetje tijm en soja toevoegen. Als je gewoon een keertje lekker puur wilt eten dan volstaat peper en zout. 

Als de aardappeltjes klaar zijn kan je opscheppen. Verdeel de aardappeltjes en de courgette. De steak snijd je in mooie plakjes tegen de draad in, dit zorgt ervoor dat hij nog sappiger en malser is. Verdeel de steak ook over twee bordjes en als je vleessappen in de aluminiumfolie of op je bordje hebt kan je deze over het vlees druipen.

Medium-rare Entrecote met gebakken aardappel en courgette

Eet smakelijk!

Kelvin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey,

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! We streven ernaar om alle reacties zo snel mogelijk goed te keuren en eventuele vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Groetjes,

Kelvin en Laura